Omer Tetik, director general Banca Transilvania (TLV), a vandut pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) actiuni ale propriei banci in valoare de 2,2 mil. lei (485.000 euro).

CEO-ul Banca Transilvania a vandut 1 milion de actiuni TLV la un pret mediu de 2,2 lei/unitate, una dintre cotatiile cele mai reduse inregistrate de titluri in ultima perioada.

Banca Transilvania distribuie in acest an unele dintre cele mai mari dividende de pe bursa (randament de circa 15% la scurt timp dupa anuntul din martie) dar si actiuni gratuite in valoare de 620 mil. lei. Angajatii bancii au primit titluri gratuite si in anii anteriori, dupa desfasurarea unor programe de rascumparare.

Vanzarea facuta de Omer Tetik are loc intr-o perioada de scaderi pentru actiunile Banca Transilvania, venita dupa trecerea datei ex-dividend (care marcheaza finalul perioadei in care investitorii pot cumpara actiuni ale unei companii pentru a primi dividende).

Actiunile TLV erau in stagnare in timpul sedintei de tranzactionare de vineri, cotatia acestora fiind stabilita la 2,2 lei/unitate. Avand in vedere acest pret, Banca Transilvania este evaluata pe BVB la 6,65 mld. lei (1,46 mld. euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri