Patria Bank (fosta Nextebank) a preluat integral Societatea de Administrare a Investitiilor (SAI) Intercapital Invest Management, urmand sa continue dezvoltarea activitatii de asset management a societatii, profitand si de extinderea retelei de distributie dupa preluarea recenta a Bancii Carpatica.

“Patria Bank a semnat o tranzactie de preluare a 100% din actiunile SAI Intercapital iar tranzactia asteapta autorizarea de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara”, a declarat Horia Manda, CEO-ul Axxess Capital, pentru wall-street.ro. Patria este detinuta Emerging Europe Accession, un fond din portofoliul Axxess Capital.

Manda a fost implicat in mai multe tranzactii din sectorul financiar-bancar in ultimii ani, printre acestea aflandu-se vanzarea din 2003 a Bancii Romanesti, dar si preluarea in acest an a unui pachet de 54,7% din titlurile Bancii Comerciale Carpatica, in carti aflandu-se si o fuziune intre Patria Bank si Carpatica.

Cititi si Horia Manda, Axxess Capital: ce strategie de crestere va adopta discretul manager de private equity dupa preluarea Bancii Carpatica

Firma de brokeraj Intercapital Invest va ramane independenta dupa aceasta tranzactie. Horia Manda este unul dintre cei mai mari actionari ai Intercapital Invest, el si John Klipper detinand impreuna 59% din casa de brokeraj. Eugen Voicu, fondator al administratorului de fonduri Certinvest, este un alt actionar important al Intercapital, cu o detinere de 23%.

Unitati de fond la ghiseele Postei?

Preluarea SAI Intercapital ar putea deschide calea vanzarii in premiera a unitatilor unor fonduri de investitii prin intermediul Postei Romane.

“Daca vorbim de asset management, confirm faptul ca Patria Bank intentioneaza sa deruleze astfel de activitati, mai ales in contextul cresterii substantiale a capacitatii de distributie ce ar urma sa se realizeze in urma asteptatei fuziuni cu Banca Carpatica precum si a inceperii proiectului de distributie de servicii financiare in partenariat cu Posta Romana”, a mai declarat Horia Manda.

Patria Bank a primit recent avizul BNR pentru vanzarea de produse si servicii financiare prin oficiile Companiei Nationale Posta Romana, incheind astfel una dintre etapele procesului de concretizare a acordului de intermediere de produse financiar-bancare si de prestare de servicii bancare externalizate. La momentul anuntului, reprezentantii Postei Romane mentionau ca la ghiseele selectate la nivel national si implementate etapizat, se vor putea tranzactiona produse bancare retail in conditii de proximitate si convenienta.

Intercapital Invest se afla pe locul 14 (din 39) in topul brokerilor de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) la sfarsitul primului semestru din acest an, cu tranzactii intermediate in valoare de 150 mil. lei.

SAI Intercapital Invest Management este cel mai mic administrator de fonduri local, avand active totale de 1,2 mil. lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri