Listarea producatorului de produse din aluminiu din Hong Kong Zhong Wang ar putea atrage 1,6 miliarde dolari si poate deveni cea mai mare oferta publica initiala din august 2008, scrie Financial Times.
Compania vrea sa vanda, incepand cu 8 mai, 1,4 miliarde de actiuni sau 26% din capitalul social marit la un pret cuprins intre 6,80-8,80 de dolari Hong Kong si ar putea emite o alocare speciala a actiunilor in exces in functie de cererea investitorilor.

Daca va avea succes, Zhong Wang ar putea deveni prima companie de pe glob in acest an care a strans peste 1 miliarde dolari intr-o IPO si ar eclipsa cele 1,57 miliarde dolari atrase de oferta publica a China South Locomotive in august 2008.

Piata se asteapta ca Zhong Wang sa beneficieze de pe urma pachetului de stimulare economic de 585 miliarde dolari al Beijing-ului si sa atraga atentia investitorilor institutionali care nu au participat la ultimul rally al burselor asiatice.

In cursul acestui an s-au listat sapte companii mici pe bursa din Hong Kong, ultima fiind distribuitorul de whisky si tigari Silver Base, care se tranzactioneaza in prezent sub pretul din oferta.

Potrivit statisticilor Thomson Reuters, cea mai mare oferta publica initiala a anului este cea a Mead Johnson, producator de mancare pentru copii, care a atras 828 milioane dolari in februarie la Bursa din New York (NYSE).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri