Un sondaj Avangarde, citat de Gandul, arata cum ar vota romanii, daca duminica viitoare s-ar desfasura alegeri parlamentare. Sondajul a fost prezentat duminica de sociologul Marius Pieleanu la Antena 3.

Potrivit cercetarii realizate in intervalul 18 februarie - 26 februarie 2015, pe un esantion de 900 de persoane majore, PNL ar castiga alegerile, cu 40%, iar PSD-UNPR-PC ar obtine 37%.

Dupa victoria lui Klaus Iohannis, PNL este pe val

Partidul National Liberal a lansat, sambata, programul de guvernare prin care isi propune crearea unei noi majoritati parlamentare si debarcarea Guvernului Ponta. Printre masurile prezentate de premierul propus al formatiunii, Catalin Predoiu, se numara reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016, eliminarea taxei pe stalp si a accizei la carburanti pana la 31 decembrie 2016, dar si cota unica de 16%, aplicata si la CAS intre 2017-2020.

Masurile de politica fiscala inaintate de cei care isi propun rastunarea lui Ponta de la guvernare seamana insa, pe alocuri, cu cele propuse de ministrul Finantelor, Darius Valcov. Astfel, Victor Ponta a introdus, in Noul Cod Fiscal, reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 (fata de 19% cat propune PNL), dar si scaderea accizei la carburanti (cu 20% la motorina, 18% la benzina fara plumb; PNL a propus eliminarea completa a supra-accizei pana la finalul anului 2016). PSD-ul a propus si reducerea cotei de impozit pe venit de la 16% la 14% incepand cu 1 ianuarie 2019, in timp ce liberalii vor sa mentina cota unica de 16%. Si PNL si PSD cad de acord, insa, asupra eliminarii taxei pe constructii speciale, cunoscuta ca "taxa pe stalp".

Prioritatile liberalilor, asa cum sunt ele trasate in proiectul de guvernare, sunt capitalul autohton si dezvoltarea clasei de mijloc, educatia, sanatatea si cultura, agricultura, energia si tehnologia informatiei ca domenii economice prioritare, iar pe plan extern, cresterea rolului si importantei Romaniei in UE si NATO si asumarea rolului de vector de stabilitate in regiune. “Trebuie sa eliminam perceptia negativa potrivit careia numai stanga se ocupa de protectia sociala (…)Acest proiect de guvernare este in deplina concordanta cu programul lansat de presedintele Klaus Iohannis in campania electorala si va sta la baza parteneriatului nostru cu presedintele pentru realizarea proiectului de tara <Romania lucrului bine facut>”, a precizat Vasile Blaga, copresedinte al PNL.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri