Demisia Guvernului Ponta a lasat in aer mai multe probleme economice care trebuie rezolvate de viitorul Cabinet, de la pregatirea bugetului pe anul 2016 si majorarile de salarii in domeniul bugetar, pana la proiectul noii legi a redeventelor petroliere sau un nou acord cu FMI.

Demisia premierului Victor Ponta si implicit a intregului Guvern, in urma protestelor de strada, a lasat in suspensie mai multe probleme de care depinde viitorul Romaniei: bugetul pe anul 2016, noua lege a salarizarii, noul sistem de taxare a resurselor de petrol si gaze si semnarea unui eventual acord cu Fondul Monetar International (FMI), toate strans legate intre ele.

Bugetul pe anul 2016

Executivul a modificat in mai multe randuri legislatia fiscala in acest an: scaderea TVA la alimente, promovarea noului Cod Fiscal, care contine printre altele reducerea TVA de la 24% la 20%, incepand cu 1 ianuarie 2016, dar si revizuirea ulterioara, cu putin timp inainte de demisie, care prevede TVA de 9% la apa, impozit de 5% pe dividende si un nou sistem de impozitare a microintreprinderilor. Toate acestea sunt masuri care vor avea impact asupra bugetului de anul viitor, dar si din urmatorii ani.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri