Adama a demarat marti, oficial, constructia celor 200 de apartamente noi din proiectele Edenia Titan si Evocasa Optima. Cum au adaptat la piata noile blocuri si cum arata cel mai “rezervat” scenariu de vanzari, a povestit pentru wall-street.ro, Andreas Holler (foto), membru al boardului executiv al Adama.
Noile faze de constructie ale proiectelor Adama, cele 126 de apartamente din Edenia Titan si 84 de unitati din Optima, au suferit mici modificari fata de primele faze ale proiectelor companiei Adama, firma controlata integral de gigantul austriac Immofinanz.

Una dintre principalele modificari este cresterea ponderii unitatilor de dimensiuni mai mici, garsoniere si 2 camere, in total.

„Ponderea unitatilor de dimensiuni mai mici este cu circa 20% mai mari in noua faza de constructie a Edenia, decat in prima faza. De asemenea, in Optima am renuntat la apartamentele de 4 camere”, a spus Holler, care a mentionat ca in proiectarea locuintelor s-au diminuat si ponderea spatiilor comune in constructie cu circa 10%.

Ca preturi de vanzare, automat acestea sunt mai reduse decat in primele faze, cand criza nu era o realitate. Astfel, in Edenia, preturile pe mp incep de la circa 900 euro.

La ce se asteapta ca vanzari in noile faze?„Cel mai moderat scenariu al nostru prevede vanzarea, in medie, a unui apartament pe luna, pana la finalizarea noilor faze, si de 3-4 apartamente pe luna dupa finalizare”, spune Holler, subliniind, insa, ca acesta este cel mai rezervat scenariu, asa ca cel mai probabil realitatea va arata mai bine.

De altfel, in prezent, Adama vinde in medie circa 10 apartamente pe luna in toate proiectele companiei.

Adama are in prezent construite 226 de apartamente in proiectul Edenia si toate sunt vandute. In Optima sunt finalizate 83 de apartamente, din care sunt ocupate 82%. Locuintele ar urma sa fie finalizate pana in toamna lui 2013.

Adama mai are si proiectele Evocasa Armonia si Evocasa Selecta, printre altele, in Bucuresti, si mai multe proiecte in orase mari din provincie.

Ce planuri de viitor are compania?

„In prima jumatate a anului viitor vrem sa mai incepem un proiect rezidential nou in Bucuresti, posibil cel din Berceni”, spune Holler. Adama a anuntat ca ar vrea sa inceapa un proiect in Berceni, inca din 2010.

Compania mai pregateste si un proiect de birouri in zona de Nord, bulevardul Dimitrie Pompei, insa inca nu se stie cand ar putea demara, spune Daniel Riedl, COO la Immofinanz.

„La Rocar si Ventilatorul realizam acum master planul si vom vedea mai apoi cum vom dezvolta fostele platforme industriale. Nu avem un calendar al demararii de noi poiecte”, a mai spus Riedl.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri