Compania spaniola Caucho Metal Productos, specializata in productia de componente anti-vibratie pentru industria auto, va deschide luna viitoare o uzina la Sibiu, in urma unei investitii de circa 4-5 milioane e euro, au declarat pentru NewsIn reprezentantii Caucho.

Jumatate din suma preconizata va fi investita in constructia unei hale de peste 3.000 de metri patrati, iar pentru inceput vor fi 80 de angajati, urmand ca numarul acestora sa creasca la 250 pana in decembrie 2007, a declarat David Bayo, persoana insarcinata cu implementarea proiectului in Romania.

Bayo spune ca Caucho a ales Romania datorita costului mai redus al fortri de munca si al terenurilor, precum si datorita sfaturilor primite de la clienti. El a adaugat ca si apropierea lingvistica dintre Spania si Romania a fost un factor care a contat.

Caucho va produce componente anti-vibratie din metal si cauciuc, iar pentru inceput productia va merge exclusiv la export. in prezent, firma este furnizor pentru o serie de producatori mari din industria auto, printre care se numara Audi, Volkswagen, BMW sau Seat.

Initial, spaniolii anuntasera ca vor incepe constructia uzinei in aprilie 2005, insa lucrarile au inceput in martie anul acesta. Reprezentantul companiei a spus ca intarzierea a fost consecinta a faptului ca nu au reusit sa gaseasca o locatie corespunzatoare in zona Brasovului unde ibericii au vrut sa se instaleze in parcul industrial de la Prejmer.

Cei de la Caucho au apelat in Romania la firma de consultanta Nervia Consulting, societate cu actionariat spaniol, reprezentanta a guvernului regiunii Aragon din Spania

Directorul general al Nervia Consulting Romania, Adam Ambrus, a spus pentru NewsIn ca uzina sibiana Caucho va incepe sa produca ls mijlocul lunii septembrie. El a adaugat ca spaniolii au in program inca doua etape de extindere a capacitatii de productie, iar investitiile totale pot depasi 8 milioane de euro.

Caucho Metal Productos are sediul central in orasul spaniol Logrono si a fost infiintata in 1985. Compania a avut anul trecut vanzari de 56 de milioane euro, iar peste jumatate din a mers la export. Caucho are aproximativ 400 de angajati si patru uzine: trei in Spania si una in Brazilia. Compania va deschide anul acesta o uzina in India si cauta o locatie in China.

Zona Sibiu a atras in ultimii ani jucatori importanti ai industriei auto mondiale. Astfel, germanii de la Thyssenkrupp produc amortizoare si alte elemente pentru suspensii, francezii de la SNR realizeaza rulmenti, japonezii de la Takata Petri au o uzina de componente pentru airbag-uri, iar francezii de la Faurecia produc huse pentru scaune auto in localitatea Talmaciu la 30 km de Sibiu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri