Grupul cu capital israelian AFI Europe Romania a avut venituri de 22,2 milioane de euro in prima jumatate a acestui an, in crestere cu 13,1% fata de primul semestru din 2015, a anuntat compania care detine pe piata locala mall-urile AFI din Bucuresti si din Ploiesti, dar si mai multe cladiri de birouri.

Mall-ul AFI Palace Cotroceni din Capitala, principalul activ al grupului si cel mai mare centru comercial din Romania, a inregistrat in primul semestru un venit operational net de 16,5 milioane de euro, cu 8,6% peste nivelul din prima jumatate a anului trecut. Vanzarile magazinelor din mall au crescut cu 14% in primele sase luni ale acestui an, la peste 112 de milioane de euro. Si numarul vizitatorilor a crescut cu 5,5%, cu o rata de ocupare a centrului comercial de aproape 99%.

AFI Palace Ploiesti continua sa raporteze rezultate in crestere pentru toti parametrii. Vanzarile retailerilor (cifra de afaceri) au crescut cu 19% in primul semestru al anului, iar venitul operational net (NOI) s-a apreciat cu 8,1%, la peste 2,2 milioane de euro, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

Gradul de ocupare al centrului comercial din Ploiesti este de peste 99%. In prezent, in mallul AFI Palace Ploiesti se realizeaza lucrari de extindere, aditional inchirierii de spatii catre noi chiriasi importanti, precum Deichmann si Starbucks.

Dupa finalizarea AFI Park 4&5, rezultatele financiare ale proiectului de birouri AFI Park au inregistrat o crestere de 48% a venitului operational net in prima jumatate a anului fata de cele de anul trecut, la peste 3,4 milioane de euro. Gradul de ocupare al primelor trei cladiri de birouri este de 100%, iar cel din AFI Park 4&5 depaseste 70%.

“(...) urmeaza sa incepem lucrarile de constructie pentru proiectele noi: AFI Palace Brasov, care va include un centru comercial de 45.000 mp inchiriabili si spatii de birouri cu o suprafata inchiriabila de 25.000 mp, AFI Tech Park din Bucuresti, de 50.000 mp inchiriabili, si proiectul rezidential AFI City din Bucurestii Noi. Prin includerea proiectelor principale, portofoliul din Romania va creste la 300.000 mp de spatii inchiriabile”, a declarat directorul general al AFI Europe Romania, David Hay.

AFI Properties, compania-mama a AFI Europe, a avut un venit operational net de 38 de milioane in primele sase luni, similar cu rezultatele inregistrate anul trecut, si un profit de 38 de milioane de euro, in crestere cu 190% fata de profitul din primul semestru al lui 2015.

Rezultatele crescute se datoreaza finalizarii cladirii de birouri AFI Park 4&5 din Bucuresti, a fazei a patra a proiectului de birouri Airport City Belgrade si a fazei a treia a dezvoltarii Classic 7 din Praga.

AFI Properties, compania-mama a AFI Europe, a avut un venit operational net de 38 de milioane in primele sase luni, similar cu rezultatele inregistrate anul trecut in S1, si un profit de 38 de milioane de euro, in crestere cu 190% fata de profitul din S1 2015.

Rezultatele crescute se datoreaza finalizarii cladirii de birouri AFI Park 4&5 din Bucuresti, a fazei a patra a proiectului de birouri Airport City Belgrade si a fazei a treia a dezvoltarii Classic 7 din Praga.

AFI Properties, prin subsidiarele sale, a proiectat si dezvoltat 200.000 mp de spatii comerciale si 500 de unitati rezidentiale, cu dezvoltari precum centrul comercial si proiectul de birouri din Brasov si cladirile de birouri din Serbia, Polonia si Cehia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri