Apartamentele cu doua camere au continuat sa fie in topul preferintelor romanilor care si-au cautat o locuinta anul acesta. Insa, pentru Bucuresti, apartamentele din segmentul premium-lux au avut o crestere de aproximativ 25%, inca de anul trecut, iar tendinta continua, a declarat Dorel Nita, Head of Data and Research la imobiliare.ro, in cadrul emisiunii WALL-STREET 360.

“In general, exista o tendinta de crestere. Fata de anul trecut, la nivel national, ne situam la 8% crestere pe preturile solicitate de proprietarii de apartamente. Din 10 luni, doar 3 au fost pe scadere, cele mai importante fiind august si mai. Insa, am observat ca scade numarul de oferte din piata. Fata de anul trecut, cand erau spre vanzare 40.000 de apartamente, in luna septembrie a acestui an am avut un numar de 30.000-33.000 de apartamente. Exista cerere, se cumpara, scad proprietatile disponibile in piata si se pune o presiune suplimentara pe pret”, a explicat Dorel Nita.

Daca anul trecut, orasul-vedeta a fost Cluj Napoca, cu o crestere de 13-14%, anul acesta Timisoara are cea mai mare crestere, in timp de Bucurestiul are o evolutie moderata.

Si pe partea de inchirieri se remarca tendinte interesante, care demonstreaza ca investitia intr-o proprietate care sa fie inchiriata ulterior este o alegere buna.

“Exista o cerere foarte mare pe apartamentele cu 2 camere, urmate de garsoniere. Este interesant ca, in orasele universitare, preturile de inchiriere sunt similare peste tot, desi preturile de achizitie sunt diferite. Cred ca achizitia unui apartament pentru inchiriere intr-unul din aceste orase este o investitie buna”, a mai spus reprezentantul imobiliare.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri