Proiectul "Competente digitale pentru piata editoriala in era publicatiilor electronice" consiliaza si ofera stagii de practica platite unui numar de 160 de studenti si masteranzi ai facultatilor cu profil uman din regiunea Bucuresti - Ilfov, beneficiind de un buget de 1,796 de milioane de lei.

Derulat de Asociatia Editorilor din Romania si Universitatea din Bucuresti pe parcursul a sase luni, proiectul prescurtat Digipub beneficiaza de cofinantare din partea Fondului Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 si isi propune facilitarea tranzitiei de la studiile universitare la viata activa pentru studenti si masteranzi ai Universitatii Bucuresti, scrie Mediafax.

Stagiile de practica platite se vor desfasura in perioada octombrie - noiembrie, in unele dintre cele mai importante edituri din tara, subventia acordata fiecarui student implicat in proiect fiind de 10 lei pe ora. "Exista o deschidere mare din partea editurilor pentru a primi studenti in practica, insa nu toti cei care se vor inscrie vor primi bani. Pot participa la aceste stagii si 200 de studenti ori masteranzi, insa, pe baza rezultatelor pe care le vor avea, vor fi platiti doar 160, in conformitate cu bugetul nostru", a declarat Mihai Mitrica, directorul executiv al Asociatiei Editorilor din Romania.

"Incercam sa stimulam calitatea, nu numarul", a mai spus acesta. De asemenea, pentru studentii implicati in proiect vor fi organizate opt sesiuni de consiliere de grup si alte 160 de sesiuni de consiliere individuala, in timpul carora specialistii le vor verifica aptitudinile si competentele si ii vor invata sa realizeze un plan de cariera.

''Va fi o etapa de preselectie, pana la data de 1 octombrie, iar urmatoarele doua saptamani vor fi dedicate inscrierilor oficiale si inceperii stagiilor de practica, dupa ce se vor face repartitiile. Totul trebuie sa se incheie pe 15 decembrie, inclusiv documentatia finala a proiectului", a adaugat Mitrica.

Directorul executiv al Asociatiei Editorilor din Romania a subliniat si faptul ca, pana la acest moment, fondurile europene au fost "intangibile" pentru piata editoriala romaneasca. "Ne trezim acum, pe ultima suta de metri, ca tara, ca trebuie sa cheltuim niste bani pana in decembrie. Noi, editorii, vrem sa profitam de asta, iar acest hei-rup nu e usor", a completat Mihai Mitrica. "Problema care se pune este daca reusim sa permanentizam acest proiect si asta ne dorim pentru anii viitori", a incheiat acesta.

Reprezentant al Universitatii Bucuresti in acest proiect, profesorul si jurnalistul Mircea Vasilescu este de parere ca "industria editoriala din Romania nu este foarte vesela", adaugand ca, "in tara noastra, se citeste foarte putin, in general". In aceasta ordine de idei, insa pe un ton optimist, acesta a mai spus ca "lucrurile nu au cum sa nu mearga spre mai bine. Daca vor exista mai multi editori, se vor gasi si mai multi cumparatori de carte".

Incepand cu a doua jumatate a lunii august, pe pagina web a proiectului, www.digipub.ro, se vor gasi detalii cu privire la inscrierea participantilor, continutul stagiilor si al sedintelor de consiliere. Asociatia Editorilor din Romania, infiintata in 1991, este una dintre cele mai importante organizatii profesionale ale editorilor din tara, care reuneste editori din toate domeniile de interes cultural, avand in intreaga tara 58 de membri cu drepturi depline si 2 membri afiliati. Universitatea din Bucuresti este una dintre cele mai importante institutii de invatamant superior din Romania, cu 150 de ani de existenta si un solid prestigiu national si international.

Sursa foto: Femeie in biblioteca, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri