Ministerul Sanatatii a aprobat investitii de aproape 208 milioane lei la Antibiotice Iasi, pentru perioada 2017-2019, potrivit unui raport transmis de compania Antibiotice Iasi Bursei de Valori Bucuresti.

Reprezentantii Ministerului Sanatatiii in adunarea generala a actionarilor companiei Antibiotice Iasi, unul din cei mai importanti producatori romani de medicamente generice, au aprobat un necesar de investitii de 207,6 milioane lei pentru perioada 2017-2019, arata un raport transmis BVB, transmite News.ro.

Potrivit raportului, sumele repartizate la alte rezerve din profitul anilor 2000-2015, totalizand 93,4 milioane lei, au fost utilizate pentru sustinerea investitiilor in perioada analizata, acoperind o parte din valoarea totala de 487,4 milioane lei.

In ceea ce priveste soldul contului ”numerar si echivalente in numerar” la 31 decembrie 2016, acesta era negativ, de -26,8 milioane lei, ”existand credite bancare pentru sustinerea activitatilor curente”.

De asemenea, in cadrul adunarii generale a actionarilor din 28 iunie, actionarii ar putea aproba participarea societatii ca membru fondator la infiintarea organizatiei ”Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania – PRIMER”.

Portofoliul companiei numara 148 de medicamente generice.

Actionarul majoritar a companiei este Ministerul Sanatatii, cu 53,01% din actiuni, in timp ce SIF Oltenia detine 13,76% din actiuni.

Compania a avut un profit net de 5,3 milioane lei in primul trimestru din acest an si venituri din vanzari de 55,4 milioane lei.

Antibiotice Iasi este listata la Bursa de Valori Bucuresti si are o capitalizare de 382,6 milioane lei.

Sursa foto: Sayan Puangkham/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri