Zeci de hoteluri construite in Romania in ultimii 10-12 ani, in general de persoane care aveau investitii in alte domenii decat turismul, si care nu sunt eficiente, sunt scoase la vanzare pentru sume foarte mari, a declarat Radu Enache, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere, potrivit Mediafax.
"Sunt multe hoteluri de vanzare, zeci, la nivel national. Probabil ca proprietarii, atunci cand le-au construit, au fost interesati de investitiile in real estate. Sunt destul de multe si in Bucuresti, dar provincia a inceput sa faca ravagii. In tara si tarifele sunt mai mici decat in Bucuresti, iar circulatia turistica este o problema. Si oamenii au constatat ca turismul este o investitie aristocratica in care trebuie sa vii tot timpul cu bani sau sa generezi suficienti bani ca sa-ti permita din timp in timp sa faci renovari", a spus Radu Enache (foto).

El a afirmat ca cele mai multe unitati scoase la vanzare au fost construite in ultimii 10-12 ani, in general de oameni cu afaceri in alte domenii decat cel al turismului. Cele mai multe dintre acestea au 3, 4 si chiar 5 stele.

"Preturile pe care le cer sunt ireale pentru aceste vremuri. Cei care au investit in aceste hoteluri nu au habar de cum se face, cum se exploateaza tehnologic o astfel de afacere. Ei cer bani pe cladirea in sine, nu pe afacere, dar cladirea abunda, de multe ori, in spatii publice, care nu-ti aduc niciun ban din punct de vedre hotelier sau au camere care trebuie sa folosesti intensiv cameriste. Nu mai vorbesc de ce se afla in spatele cortinei, bucatarii, de exemplu, care unele sunt foarte sofisticate, dar nu respecta foarte multe reguli. Altele nu sunt sofisticate, insa nu respecta legea", a adaugat Enache.

El crede ca preturile pe care le cer proprietarii respectivelor hoteluri nu ii fac pe potentialii cumparatori sa poata spera ca isi pot recupera vreodata banii investiti in ele.

In Romania sunt, potrivit statisticilor MDRT, 1.535 de hoteluri, dintre care 31 de cinci stele, 236 de patru stele, 746 de trei stele, 450 de doua stele si 72 de unitati clasificate la o stea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri