Proprietarul Hotelului Histria din Mamaia, George Bosanceanu, a fost retinut de procurorii Parchetului Tribunalului Constanta, alaturi de administratorulul uneia dintre firmele sale, Adriana Ciocoiu, pentru evaziune fiscala si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, scrie Mediafax.
Cei doi sunt acuzati de un prejudiciu de peste doua milioane de lei.

Bosanceanu a fost retinut pentru 24 de ore, la finalul unor audieri care au durat aproape 12 ore.

George Bosanceanu si Adriana Ciocoiu sunt acuzati de evaziune fiscala, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si furt cu consecinte deosebit de grave si au fost dusi in arestul Politiei Judetene Constanta.

Omul de afaceri constantean este acuzat ca a executat fara autorizatie de construire etajarea si mansardarea Hotelului Histria din Mamaia, a realizat o structura din lemn la nivelul parterului si al etajelor 1, 2 si 3 si a unor scari exterioare pe structura metalica pentru accesul la fiecare nivel si a amplasat foisoare din lemn.



Cine mai este cercetat
De asemenea, in acest dosar sunt cercetate alte trei persoane de la firmele SC Domip Turism Histria SRL Mamaia, SC Bos Per Scorillo Star SRL Mamaia, SC Best Bos Per Scorillo SRL si CS Gec Bos Per Scorillo SRL Constanta.

Conform procurorilor, George Bosanceanu este acuzat ca si-a extins Hotelul Histria din Mamaia fara a avea autorizatie, "in conditiile ignorarii cu rea-credinta a elementelor de legalitate, siguranta tehnica si tehnologica, stabilite in urma efectuarii unei expertize tehnice judiciare privind constructiile civile".

De asemenea, "desi inspectorii Inspectiei de Stat in Constructii si cei ai Primariei municipiului Constanta au dispus sistarea lucrarilor, executarea acestora a fost continuata ilicit”, mai spun anchetatorii.

Totodata, in timpul lucrarilor de demolare a anexelor ridicate ilegal la Hotelul Histria au fost descoperite bransamente ilegale la reteaua de electricitate, fapt constatat ulterior si la alte doua hoteluri ridicate in Constanta, tot fara a avea autorizatie de constructie.

"In acesata situatia prejudiciul a fost estimat la aproximativ 1.800.000 de lei, fara TVA, fapta incadrandu-se, din cauza valorii ridicate a prejudiciului, la furt cu consecinte deosebit de grave”, spun surse din randul anchetatorilor.

De asemenea, Bosanceanu mai este acuzat ca prin neinregistrarea in evidentele fiscale a veniturilor societatilor sale a prejudiciat statul cu alte peste 500.000 de lei.

"Niciunul dintre clientii hotelurilor sale nu apare in niciun fel de evidenta contabila ori in actele intocmite si isi folosea societatile ca pe o morisca, profitand de asemanarea dintre denumirile acestora, pentru a-si acoperi evaziunea. Aceasta ar fi de peste 500.000 de lei, dar ANAF va decide valoarea exacta", mai spun sursele citate.

Miron Cozma, printre clientii omului de afaceri
In 27 decembrie, reprezentantii Inspectoratului Judetean in Constructii Constanta au inceput demolarea a doua etaje ale hotelului care avea 256 de camere. Omul de afaceri s-a opus demolarii, sustinand ca este un abuz, in timp ce doi barbati s-au urcat pe acoperisul hotelului, amenintand ca se arunca daca va fi demolata mansarda imobilului.

La etajele 4 si 5, care au fost demolate, erau 56 de camere, iar una dintre acestea era inchiriata de Miron Cozma.

Imediat dupa inceperea operatiunilor de demolare, Cozma a sustinut ca i-au disparut din camera de hotel suma de 80.000 de lei pe care o tinea in doua valize, bijuterii, icoane, haine si o carte de rugaciuni pe care o primise cadou de la mama sa.

Operatiunea, care face parte din campania Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului de demolare a lucrarilor executate fara autorizatie de construire, a fost incheiata in 8 ianuarie.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri