Compania aeriana Lufthansa a anuntat ca societatile sale de asigurare au rezervat 300 de milioane de dolari pentru a acoperi eventualele compensatii acordate familiilor victimelor tragediei aviatice din Alpii francezi, de saptamana trecuta, relateaza Associated Press in pagina online.

Purtatoarea de cuvant a companiei Lufthansa a confirmat un articol pe aceasta tema publicat de cotidianul Handelsblatt in editia de marti. Ea a precizat ca suma rezervata pentru a acoperi "toate costurile legate de acest caz" se ridica la 300 de milioane de dolari, scrie Mediafax.

Saptamana trecuta, compania a oferit rudelor fiecarei victime un ajutor imediat de pana la 50.000 de euro (54.250 de dolari). Aceste sume sunt separate de eventualele compensatii care ar putea fi acordate familiilor victimelor. Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings (filiala low-cost a Lufthansa), avand la bord 144 de pasageri si sase membri ai echipajului, s-a prabusit pe 24 martie intr-o zona muntoasa din sud-estul Frantei, fara a exista supravietuitori. Procurorii francezi suspecteaza ca Andreas Lubitz, copilotul avionului, a prabusit intentionat aeronava, el profitand de iesirea pentru scurt timp a capitanului din carlinga pentru a inclina aeronava pe o traiectorie de prabusire.

Sursa foto: Avion Lufthansa / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri