Cand te gandesti la vacanta si la timp liber, entuziasmul tau e de neoprit, si e normal sa fie asa. Nu vrei sa vezi decat distractie si relaxare, nu probleme si griji, desi stii bine ca grijile apar inca de cand vacanta e in stadiul de proiect, odata cu alegerea destinatiei si cu rezervarea propriu-zisa.

Apoi vin detaliile legate de zbor sau de mersul cu masina, trasee, bariere lingvistice, diferente culturale, cheltuielile si neprevazutul de orice fel. Cine te ajuta? Telefonul, daca il pregatesti din timp si ii instalezi cateva aplicatii utile.

Iata o lista cu 10 aplicatii care acopera majoritatea nevoilor unui turist entuziast.

1. Navigatie GPS si harti Sygic

Aplicatii navigatie

Sursa foto: itunes.apple.com

Aplicatie de navigatie care nu are nevoie de o conexiune de date permanenta pentru a functiona. Isi descarca dinainte hartile de la TomTom si te lasa sa navighezi si offline, folosind doar conexiunea GPS a telefonului. Aplicatia este de-a dreptul profi si este folosita de soferi profesionisti din intreaga lume. Pui telefonul intr-un suport auto iar aplicatia iti arata si datele din trafic, obiective turistice, locuri de parcare si tot ce te-ai astepta de la un navigator GPS. O sa fii placut surprins sa afli ca are si o functie de camera auto (DashCam). Aplicatie Navigatie GPS si harti Sygic (Android si iOS) are peste 50 de milioane de descarcari.

2. TripAdvisor

Aplicatie tripadvisor

Sursa foto: itunes.apple.com

Poate cea mai populara aplicatie de traveling in acest moment, TripAdvisor este un ghid super-consistent pentru hoteluri, restaurante si atractii turistice din lumea intreaga. Utilizatorii au pus deja in circulatie milioane de recenzii, imagini si clipuri, astfel ca poti sa afli o multime de informatii despre un loc anume inainte sa te hotarasti macar daca pornesti intr-acolo. TripAdvisor are peste 100 de milioane de descarcari.

3. Booking.com

Aplicatie booking

Sursa foto: play.google.com

O aplicatie care iti permite sa faci o rezervare la unul din cele aproximativ 750.000 de hoteluri si apartamente din intreaga lume. Cu oferte, sejururi si ghiduri turistice, Booking.com este de fapt o uriasa agentie de turism online. Aplicatia Booking.com are deja peste 10 milioane de descarcari. Tu pregateste-ti troler-ul si fii gata de drum.

4. SkyScanner

Aplicatie mobil pentru zboruri

Sursa foto: play.google.com

Programarea zborurilor este specialitatea acestei aplicatii, care te ajuta sa compari preturi, rute si escale pentru a gasi zborul cel mai covenabil din cateva zeci de mii de zboruri ale catorva sute de companii aeriene. SkyScanner ofera si alte servicii, conectand utilizatorul cu hoteluri si inchirieri auto pe care si le poate sorta si compara dupa pret si recomandari. Si asigurarea de calatorie ti-o poti face tot online, pe emag.ro, comparand oferte si alegand-o pe cea mai buna. Aplicatia SkyScanner are peste 10 milioane de descarcari in acest moment.

5. Concur

Aplicatii iphone

Sursa foto: itunes.apple.com

O aplicatie care iti permite sa urmaresti cheltuielile pe care le faci in calatorie, foarte utila daca nu vrei sa ramai fara bani sau daca vrei sa stii pe ce s-au dus. Stie sa calculeze preturile in moneda pe care o preferi, te ajuta sa imparti cheltuielile cu altcineva si sa iti gestionezi bugetul. Concur este una dintre cele mai folosite aplicatii din categoria ei, cu peste un milion de descarcari.

6. Uber

Aplicatie uber iphone

Sursa foto: itunes.apple.com

Aplicatia e ca un numar de taxi valabil aproape oriunde in lume. Stii exact le ce sa te astepti, stii ca nu o sa fii pacalit la pret, chiar daca nu stii exact care e tariful obisnuit pentru zona pe care o vizitezi. Aplicatia Uber are deja peste 50 milioane de descarcari. Si fiindca tot te bazezi pe telefon in calatorie, poate ar fi o idee buna sa iei o baterie externa, sa nu ramai fara curent atunci cand ai cea ai mare nevoie de telefon.

7. Agoda – Promotii

Aplicatii pentru promotii

Sursa foto: itunes.apple.com

Desi ofertele de cazare acopera cam tot mapamondul, cele mai atractive locatii oferite sunt cele exotice, in special Asia. O sa fii surprins cat de ieftina este cazarea in Thailanda de exemplu, in caz ca nu ai vizitat-o deja. Plajele de aici sunt superbe, deci nu uita sa-ti iei costumul de baie. Popularitatea aplicatiei Agoda (Android si iOS) este in continua crestere si a depasit deja 5 milioane de descarcari.

8. XE Currency

Aplicatii mobil

Sursa foto: play.google.com

Un convertor valutar este foarte util ori de cate ori faci calcule, negocieri sau plati intr-o moneda straina a carei valoare nu iti este foarte clara. Aplicatia stie sa opereze cu aproape toate monedele lumii, iar cursurile de schimb sunt actualizate la fiecare conectare la internet. Tot ce ai de facut este sa tastezi suma in moneda aleasa, iar aplicatia afiseaza echivalentul in valutele care te intereseaza. Nu uita sa ai mereu la tine si bani cash intr-un portofel clasic, sau chiar unul inteligent, protejat impotriva scanarii, pentru ca la micii comercianti nu vei putea sa platesti cu cardul.

XE Currency are peste 5 milioane de descarcari.

9. Unit converter

Aplicatie android

Sursa foto: play.google.com

Una dintre sursele de confuzie ale turistilor din intreaga lume este transformarea unitatilor de masura: cate mile sunt sunt intr-un kilometru, cate kilograme are un pound, cati litri are un galon si, mai important, despre ce fel de galon e vorba: imperial sau US? Aplicatia Unit converter stie toate unitatile de masura din toata lumea si le transforma pe loc, fara sa aiba nevoie de conexiune la internet. Unit converter are deja peste 5 milioane de descarcari.

10. Google Translate

Aplicatii iOS

Sursa foto: itunes.apple.com

Aplicatia Google Translate este versiunea de mobil a celebrei functii de traducere oferita gratis de Google. Poti traduce intre 103 limbi introducand text, iar pentru 52 de limbi aplicatia functioneaza si fara conexiune la internet. Una dintre cele mai utile functii este scanarea textului tiparit cu ajutorul camerei foto, o functie ce se poate dovedi cat se poate de utila. Are si dictare vocala, deci se poate folosi cu o casca bluetooth. Aplicatia Google Translate (Android si iOS) se apropie de un record de popularitate, avand deja peste 100 de milioane de descarcari.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri