Targul de Florii la Muzeul Taranului Roman

Targul de Florii la Muzeul Taranului RomanCa in fiecare an de Florii, Muzeul Taranului Roman isi asteapta mesterii din toate zonele tarii. De vineri, 26 martie pana duminica, 28 martie, olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, pielari, rudari, iconari, dar si tesatoare, cusatorese, impletitoare, incondeietoare vor veni la Targul de Florii cu: obiecte din lemn, ceramica, tesaturi, jucarii, instrumente muzicale, podoabe, oua incondeiate, mobilier pictat, icoane.

De-ale gurii puteti targui: suc de mere, cofeturi din Teleorman, turta dulce de Harghita, kürtös kalács, mere din Maramures, halvita, magiun de prune din Topoloveni, miere de albine si laptisor de matca, polen si propolis, ierburi de leac, palinca de Bihor si vin, mancaruri de post la Clubul Taranului.

In targ:
  • demonstratii de incondeiat oua cu Elena Ihnatiuc si Ileana Hotopila, incondeietoare din Suceava;
  • demonstratii de olarit cu Olimpia Dimitriu din Ilfov si Gheorghe Iorga din Horezu;
  • atelier de hartie manuala cu Razvan Supuran;
  • Atelier Foto cum era odata prin Bucuresti, de venea lumea sa se fotografieze artistic, la fotograful Eugen Ciocan;
  • teatru de papusi – Melcisorul cel grabit cu trupa Tropaiele de la Atelierul de creativitate de la MTR (pentru copii cu varste cuprinse intre 2 si 6 ani);
  • duminica, 28 martie, de la 14:00 la 15:30 - Mirela Neagoe din Teleorman impleteste cosite de orasence dupa felul cum se pieptanau tarancile pe vremuri.

Targul de Florii este deschis de vineri, 26 martie pana duminica, 28 martie, intre orele 10:00 si 18:00, la Muzeul Taranului Roman.
Pret bilet: 5 lei, 2 lei (elevi, studenti, pensionari).

Traditii de Paste la InterContinental

Traditii de Paste la InterContinentalCu ocazia Sarbatorilor de Paste, InterContinental organizeaza un Targ Traditional de Paste, in colaborare cu Muzeul Taranului Roman.

Targul are loc in holul hotelului in perioada 29 martie – 2 aprilie, avand ca participanti cinci mesteri populari care vor face demonstratii pentru oaspetii hotelului, dar si pentru bucurestenii interesati de cadouri sau preparate traditionale de Paste.

Zinici Ioan este din Suceava, comuna Izvoarele Moldovei si incondeiaza oua; Olimpia Dimitriu este din Ilfov si realizeaza obiecte din ceramica, dar si margele si alte podoabe traditionale. Mihaela Moldoveanu impodobeste camasi, ii, fete de masa si alte tesaturi, cu motive romanesti. Marian Viorel este din Falticeni si sculpteaza in lemn, iar Aurica Pomponiu picteaza pe lemn casete, tablouri si alte obiecte decorative.

Alaturi de mesterii populari, hotelul va participa cu propriile produse – pasca si cozonac, preparate de cei mai priceputi patiseri.

Oferta gastronomica a hotelului pentru saptamana viitoare include, pentru cina, un meniu de post in Braseria Corso. Oaspetii pot alege salate, supe, sarmale si ardei umpluti de post, orez, paste sau cartofi copti cu broccoli, iar pentru desert – salata de fructe, placinta cu mere sau negresa. Pretul meniului este de 65 RON/ persoana.

Stingem lumina la Earth Hour

Stingem lumina la Earth HourPe 27 martie, de la 20:30, WWF Romania va da tonul stingerii luminilor din zeci de orase, cladiri proeminente si institutii, invitand oamenii din toata tara sa repete gestul, in casele lor. Astfel, Romania se alatura pentru a doua oara campaniei globale Earth Hour (Ora Pamantului).

Earth Hour a aparut ca un raspuns la o intrebare simpla: cum ii putem determina pe oameni sa constientizeze una din cele mai mari amenintari actuale, schimbarile climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizata intr-o campanie care promova un gest pe cat de simplu, pe atat de puternic: stingerea luminilor. Se intampla pe 31 martie 2007, la Sydney, cand 2 milioane de case si sedii de companii australiene au stins luminile timp de o ora. Ora Pamantului.

In 2008, 50 de milioane de oameni au ales sa celebreze Earth Hour. Constructii emblematice precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseum-ul din Roma sau panoul Coca-Cola din Times Square au ramas in intuneric. Celebritati din lumea filmului, a muzicii si a artei s-au alaturat initiativei WWF.

In 2009, aproape un miliard de oameni din 4.100 de orase de pe mapamond au stins lumina pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de actiune impotriva schimbarilor climatice. Campania Earth Hour 2009 a devenit, astfel, cea mai mare actiune de mediu din toate timpurile.

Earth Hour in Romania

In 2009 Romania a participat pentru prima oara la campania globala in calitate de tara oficiala Earth Hour, la initiativa WWF, organizatia care coordoneaza de 4 ani campania globala.

Pe 28 martie, intre 20:30 si 21:30, 2 milioane de romani au stins luminile in casele lor, conform datelor furnizate de Dispeceratul Energetic National. In total, 15 orase au sustinut si au promovat campania, in calitate de Orase Oficiale Earth Hour.

La Bucuresti au stins luminile: Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Teatrul National Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Muzeul National de Arta, Opera Romana, Hotelul Intercontinental si Magazinul Cocor. In Piata Constitutiei, sute de sustinatori si voluntari WWF au format, cu lumanari, numarul 60, simbolul evenimentului. Trupa Sistem a sustinut un concert 100% unplugged, iar Astroclubul Bucuresti le-a aratat bucurestenilor corpuri ceresti a caror vizibilitate este foarte redusa de obicei din cauza poluarii luminoase din Capitala.

Cele 22 de orase care au confirmat, pana acum, participarea la Earth Hour 2010, sunt: Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Botosani, Braila, Buftea, Constanta, Craiova, Deva, Focsani, Giurgiu, Miercurea Ciuc, Mizil, Piatra Neamt, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Satu Mare, Timisoara, Bucuresti.


Concert de jazz

Concert de jazzDupa succesul reputat la inceputul lunii martie, chitaristul Sorin Romanescu se intoarce pe scena CNDB pentru a prezenta din nou concertul “More than 10 meters of wire”, pe data de 28 martie, ora 19:00, la Sala Ronda.

Muzicianul de jazz Sorin Romanescu continua cu acest recital seria concertelor solo inceputa in luna martie a anului trecut.

Improvizat in proportie de 90%, “More than 10 meters of wire” se construieste in jurul mai multor chitare cu timbruri diferite pe care muzicianul le foloseste pentru a crea, in mod spontan, sonoritati, imagini, ritmuri, sugestii de stiluri, surprize - o declaratie de iubire pentru sunet si chitara.

Cumparaturi la Baneasa Shopping City

Cumparaturi la Baneasa Shopping CityAstazi va avea loc o noua editie a Night Shopping Party, cand centrul comercial Baneasa Shopping City va fi deschis pana la ora 02:00 dimineata si oferi diferite promotii. Petrecerea si ofertele speciale vor continua in zilele de sambata si duminica, pana la ora 22:00.

Clientii vor putea profita de promotiile speciale, premiile si surprizele oferite de Baneasa Shopping City, Feeria si Carrefour Baneasa. Startul la distractie va fi dat astazi de la ora 18:00.

Esprit ofera reduceri de 20% pentru colectia noua, Intersport vine cu un voucher de 15% discount pentru urmatoarea achizitie oferit la cumparaturi de minim 100 lei, la Promod reducerile ajung pana la 50%, iar la Benvenuti sunt reduceri de 20% pentru o pereche de incaltaminte si 30% pentru a doua pereche cumparata.

In plus, la Starbucks, la o bautura cumparata se ofera una gratuita, iar la KFC clientii primesc un meniu mare la pret de unul mic.

Citeste si Romanii vaneaza promotiile din mall-uri.