Falimentul Mic.ro scoate la iveala salarii de peste 10.000 de euro

Falimentul Mic.ro scoate la iveala salarii de peste 10.000 de euroDaca majoritatea salariatilor Mic.ro, aflat in insolventa, era incadrata in munca cu un salariu de 900 de lei, iar altii cu 1.400 de lei, nivel apropriat de salariu mediu net la nivel de tara, unii angajati ai retailerului se bucurau de venituri lunare de peste 10.000 de euro, noteaza Capital.

Conform situatiei creantelor salaritilor Mic.ro, prezentata pe site-ul administratorului desemnat, RVA Insolvency, in luna ianuarie angajatul de la pozitia 4223 (pagina 76) avea un salariu de 47.139 de lei. La o comparatie cu salariul mediu national din luna ianuarie a acestui an, de 1.467 de lei comunicat de INS, se poate observa ca persoana in cauza incasa intr-o luna 32 de salarii medii nete.

Metodele ANAF pentru verificarea patronilor bogati de firme sarace

Metodele ANAF pentru verificarea patronilor bogati de firme saraceAnaliza de risc fiscal se face fara stirea contribuabilului. Chiar daca afla, nu are niciun drept de obiectiune privind criteriile care au dus la includerea sa pe lista neagra.

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat recent ca, dupa prelucrarea declaratiilor de venit, un departament specializat al fiscului va incepe controalele marilor averi ale persoanelor fizice, precizeaza Finantistii.

Declaratiile de venit trebuie depuse cel mai tarziu pe 25 mai, dupa care vor fi declansate procedurile de intocmire a listelor negre privind persoanele cu risc fiscal, care urmeaza sa fie verificate si impozitate cu 16% pentru averea nedeclarata.

Paradisul fiscal elvetian contraataca

Paradisul fiscal elvetian contraatacaElvetia-Germania: Tensiuni diplomatice dupa ce autoritatile elvetiene au emis mandate de arestare impotriva unor lucratori ai fiscului german - acuzati de spionaj economic si de incalcarea secretului bancar.

Cei trei functionari germani au achizitionat CD-uri cu numele unor cetateni germani - suspectati de evaziune fiscala. Autoritatile elvetiene au emis mandate de arestare impotriva unor functionari ai fiscului german, relateaza Money.ro.

Cei trei functionari din landul federal Renana de Nord-Vestfalia sunt invinuiti de spionaj economic si de incalcarea secretului bancar,

Banii pentru Cupru Min vin pana la vara

Banii pentru Cupru Min vin pana la varaCanadienii vor plati abia dupa avizul anti-trust, procedura care poate dura pana la sfarsitul lui mai.

Canadienii de la Bayfront Capital Partners, care prin vehiculul Roman Copper au castigat licitatia pentru Cupru Min, mai au la dispozitie pana la o luna si jumatate pentru a vira banii, spune Silviu Manastire, consilier al ministrului Economiei, citat de Evenimentul.

"Saptamana aceasta, cel tarziu luni se va semna contractul. Apoi, cumparatorul trebuie sa ceara aprobarea de la Consiliul Concurentei in 15 zile. Consiliul raspunde in cel mult 30 de zile. Banii se dau cand se face transferul de proprietate. E o etapa impusa de legislatia europeana", spune Manastire.

Cine beneficiaza de cresterea pragului pentru TVA

Cine beneficiaza de cresterea pragului pentru TVAMarirea de la 35.000 de euro la 50.000 de euro a plafonului de la care exista obligatia de plata a TVA este si in favoarea micilor intreprinzatori si a statului, spun specialistii in fiscalitate.

Consiliul Uniunii Europene a aprobat, la solicitarea Romaniei, cresterea de la 35.000 euro la 50.000 euro a pragului cifrei de afaceri sau al veniturilor peste care firmele sunt obligate sa plateasca TVA, scrie Romania Libera.

Decizia adoptata de UE a fost publicata la sfarsitul saptamanii trecute in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.