10. SUA au ajuns la 64 de banci inchise anul acesta

10. SUA au ajuns la 64 de banci inchise anul acestaAutoritatile de reglementare din Statele Unite au inchis, in aceasta saptamana, a 64-a banca de la inceputul anului, in contextul in care recuperarea economica "anemica" pune presiune pe sistemul bancar american.

Ritmul inchiderilor de banci pare sa incetineasca in acest an, noteaza Reuters, dupa ce in 2010 au fost inchise 157, respectiv 140 in 2009.

9. Zece branduri de stiri care vor exista si in 2020

9. Zece branduri de stiri care vor exista si in 2020Majoritatea brandurilor care vor influenta productia de stiri de peste zece ani s-au nascut odata cu internetul. Insa printre numele care vor fi citate si in 2020 se numara si branduri vechi de peste 160 de ani cum este cotidianul american The New York Times.

Structura companiei The New York Times ar putea sa fie diferita si foarte probabil ca redactia va fi mult mai mica. Dar, cu ajutorul tehnologiei si a unor decizii de business corecte, ziarul american ar trebui sa fie inca in viata si sa fie recunoscut ca unul dintre cele mai importante branduri de stiri.

8. Cea mai scumpa casa din lume, vanduta pentru 228 mil. $

8. Cea mai scumpa casa din lume, vanduta pentru 228 mil. $Titlul de cea mai scumpa casa din lume a fost adjudecat recent de o vila din Marea Britanie, cumparata de un miliardar rus pentru suma de 228 milioane de dolari, scrie presa internationala. Locuinta este de fapt un castel, denumit Park Place, are 27 de camere si se afla in comitatul Oxfordshire.

Recent, un miliardar rus al carui nume nu a fost facut public a platit circa 228 milioane de dolari, stabilind un nou record pentru cea mai scumpa casa vanduta vreodata in Marea Britanie, dar si in lume.

7. Google a cumparat Motorola pentru 12,5 MILIARDE dolari

7. Google a cumparat Motorola pentru 12,5 MILIARDE dolariGoogle a anuntat luni ca a achizitionat Motorola Mobility pentru 12,5 mld. $ (echivalentul a 40 $/actiune), cash. Pretul este cu 63% mai mare decat valoarea actiunilor Motorola Mobility de vinerea trecuta.

Achizitia Motorola Mobility, partener Android, va permite Google sa mareasca si perfectioneze ecosistemul Android si sa creasca concurenta pe segmentul mobil. Sistemul de operare Android va ramane unul deschis, a transmis Google.

6. Cum pot zvonurile sa doboare bancile

6. Cum pot zvonurile sa doboare bancileSistemele de evaluare a riscului pe care se bazeaza bancile sunt concepute pentru a limita incertitudinea cand se imprumuta intre ele, dar tocmai aceste mecanisme pot crea o spirala a autodistrugerii care ar putea ingheta iar pietele monetare.

Odata ce liniile de credit ingheata, sistemul financiar poate fi declarat oficial mort, asa cum s-a intamplat in 2008, cand bancile erau atat de reticente incat banii ramaneau blocati in seifurile lor de frica sa nu fie dati cu imprumut unui debitor de o calitate indoielnica.

5. Cat castiga un director de la Bursa

5. Cat castiga un director de la BursaBursa de Valori Bucuresti (BVB) a cheltuit in primul semestru 3,43 milioane lei cu salariile, indemnizatiile si asigurarile, conform raportului semestrial publicat de companie.

Conducerea executiva a Bursei de Valori a fost asigurata in primul semestru al anului de sase directori: Valentin Ionescu, director general si primul conducator al societatii, Alin Barbu, director general adjunct si al doilea conducator, Anca Dumitru, director general adjunct, Marcel Tanasescu, director economic, Calin Macedon, director operatiuni, si Ileana Botez, director comunicare si marketing.

Cheltuielile cu salariile conducerii in primul semestru al acestui an au totalizat 659.848 lei brut (158.000 euro, la un curs mediu de 4,17 lei/euro in S1).

4. Companiile cu cele mai mari datorii la bugetul de stat

4. Companiile cu cele mai mari datorii la bugetul de statLocul 10 in clasament este ocupat de de CFR Calatori, revenita in clasamentul datornicilor, cu obligatii neplatite de 145 milioane de lei.

Nou intrata in clasament, compania European Food ocupa locul 9, cu datorii de 156,6 milioane de lei.

Pe pozitia a opta se regaseste Societatea Comerciala Filiala de Intretinere si Servicii Energetice Electrica Serv, ale carei datorii au urcat cu 41%, la 168,3 milioane de lei.

3. Cum vad milionarii cresterea economica

3. Cum vad milionarii cresterea economicaAlimentata de agricultura si "ajutata" de efectul de baza, economia romaneasca (PIB) a inregistrat o crestere de 0,2% in cel de-al doilea trimestru fata de primul, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Ce inseamna acest avans pentru oamenii de afaceri si care sunt perspectivele pentru semestrul al doilea?

Adrian Porumboiu, unul dintre cei mai mari latifundiari, este de parere ca agricultura este cea care a saltat economia in cel de-al doilea trimestru. Omul de afaceri spune ca "trendul" va continua sa fie crescator daca “ne vom apuca sa muncim”.

Despre agricultura vorbeste si Camelia Sucu (foto), proprietara Pietei de Gros si a importatorului de mobila Class Living. Femeia de afaceri sustine ca, din fericire, anul acesta a fost unul bun pentru agricultura si ca o mare parte din productie se va duce, probabil, catre export. Din agricultura se pot obtine “profituri imense”, dar investitiile din domeniu ar trebui sprijinite printr-o strategie la nivel national.

2. Cum arata bilantul programului Prima Casa 4

2. Cum arata bilantul programului Prima Casa 4Pana in prezent, pentru programul Prima Casa 4, si-au manifestat intentia de participa 16 banci, dintre care 14 au semnat deja conventiile cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) si sunt direct implicate in aplicarea programului, a anuntat premierul.

"In doua luni de la noua varianta a programului Prima Casa, au fost acordate 4.173 de garantii guvernamentale in valoare de aproximativ 160 de milioane de euro, 80 de milioane suportate de banci, 80 de milioane suportate de stat, prin Fondul de Garantare in noua lui formula", a spus Emil Boc.

1. Bursele scad sub praguri psihologice

1. Bursele scad sub praguri psihologicePanica de pe bursele americane si asiatice s-a transmis si in Europa vineri dimineata. Marii indici scad puternic, pe fondul declinului titlurilor financiare, ce cad sub praguri psihologice. Si pe BVB se vinde, dar scaderile sunt de 3-4 procente si lichiditatea depasteste 4 milioane de euro.

Cotatiile bancilor sunt cel mai puternic afectate, din cauza economiei globale si a temerilor privind posibile dificultati de finantare pe termen scurt.

Brokerii se feresc sa mai faca estimari, dupa surprizele din ultimele saptamani si spun doar ca se poate intampla orice.