Adevarul

AdevarulBoagiu dezvaluie dezastrul mostenit de la Berceanu la Ministerul Transporturilor, titreaza astazi jurnalistii de la Adevarul. Anca Boagiu a criticat in termeni duri situatia in care se aflau diverse companii din subordinea Ministerului Transporturilor in momentul preluarii conducerii institutiei in luna septembrie. Anca Boagiu a revenit la sefia Ministerului Transporturilor in septembrie 2010, dupa un prim mandat exercitat in perioada iunie-decembrie 2000. Acum 10 ani a fost succesoarea lui Traian Basescu, iar in aceasta toamna l-a inlocuit la Transporturi pe Radu Berceanu.

Starea precara a drumurilor nationale, situatia aproape de colaps a cailor ferate precum si lipsa unei retele de autostrazi aduc pierderi imense economiei nationale si decupleaza tara noastra de restul statelor europene.

Curierul National

Curierul NationalACPR contesta contractul colectiv de munca, scrie, la randul sau, Curierul National.

Contractul colectiv de munca la nivel national a fost semnat vineri de doar patru confederatii patronale si sindicate, iar potrivit Aliantei, contractul este recunoscut doar daca este semnat de toate cele 13 confederatii patronale reprezentative la nivel national.

Membrii ACPR se vor intalni la inceputul acestei saptamani pentru a analiza situatia creata si a stabili cum vor actiona.


Romania libera

Romania liberaCotidianul Romania libera prezinta o marturie a lui Dan Iosif, in legatura cu evenimentele din perioada lunii decembrie 1989. Acesta sustine ca ar fi platit oameni care sa traga cu arma pentru a-l instala pe Iliescu la putere, potrivit jurnalistilor de la Romania libera.

Corneliu Stoica, campion international la tir-talere, a fost unul dintre cei chemati de Dan Iosif sa-l apere cu arma in mana in seara de 22 decembrie 1989. In declaratia data la Parchet, Stoica a recunoscut ca a tras si a ucis oameni, iar pentru serviciile sale Dan Iosif l-a platit a doua zi cu 600 de dolari, 1.200 marci germane si 5.000 de lei. Plata a fost facuta in fostul sediu al CC al PCR.

Financiarul

FinanciarulNumarul firmelor intrate in insolventa se apropie de 20.000, in acest an, titreaza Financiarul pe prima pagina.

In schimb, s-a redus numarul societatilor cu activitatea suspendata temporar In primele 11 luni s-au „nascut“ aproximativ 115.000 de agenti economici.

Pe fondul dificultatilor economice si al blocajului financiar, numarul firmelor care intra in insolventa continua sa fie foarte mare. Radierile voluntare au crescut de aproape patru ori, in timp ce numarul dizolvarilor voluntare s-a redus cu aproape doua treimi. Un tablou al unui mediu privat care inca isi cauta drumul prin criza care pare ca nu se mai termina.