Finalizarea centurii Bucuresti va costa peste 100 mil. euro

Finalizarea centurii Bucuresti, prin proiectarea si executia ultimelor doua sectiuni care fac legatura cu autostrazile A1 (spre Pitesti) si A2 (spre Constanta), va costa pana la 424,67 milioane lei, fara TVA (100,4 milioane euro) si va dura 21 de luni de la data semnarii contractului.

Contractul este finantat de la bugetul de stat si are o durata totala de 69 de luni, din care proiectarea va dura 3 luni, executia lucrarilor 18 luni, iar perioada de garantie 48 de luni, se arata intr-un anunt al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri, citat de Mediafax.

Pentru inchiderea inelului de circulatie este nevoie de executia celor doua capete ale centurii, in lungime totala de 20,14 kilometri, astfel ca licitatia a fost impartita in doua loturi.

Primul lot, in lungime de 8,7 kilometri, este situat intre A1 si DN7, iar lucrarile sunt estimate la 153,79 milioane lei, fara TVA, iar lotul doi are o lungime de 11,4 kilometri, intre DN 2 si A2, si cu o valoare estimativa de 270,88 milioane lei, fara TVA.

Pentru a participa la licitatie, investitorii interesati trebuie sa depuna oferte pentru fiecare lot separat, precum si o garantie de 3,05 milioane lei pentru primul lot si de 5,4 milioane lei pentru cel de-al doilea lot.
Ofertele pot fi depuse pana la 10 august, urmand sa fie deschise a doua zi. Criteriulk de atribuire va tine cont in proportie de 80% de pret si 20% de propunerea tehnica.

Partea de nord a centurii Capitalei, in lungime de 20 de kilometri (situata intre DN 7 si DN 2 Voluntari -Chitila), a fost inaugurata la 1 decembrie anul trecut, in timp ce lucrarile de modernizare a partii de sud a centurii (amplasata intre autostrada Soarelui si autostrada Bucuresti-Pitesti) nu au fost inca finalizate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Directorul suspendat al Unifarm: Sunt nevinovat şi voi dovedi
Setari Cookie-uri