Acordul ofera dreptul societatii Fabrica de Branzeturi Transilvania de a opera fabrica de branza din comuna Taga, judetul Cluj. Asociatul majoritar al societatii este AgroTransilvania Cluster, avand ca partener asociat Cooperativa Agricola Somes Aries.

Astfel, Felix Arion, manager general AgroTransilvania Cluster, sustine ca productia va fi reluata in cateva luni. Branza de Nasal va fi produsa sub brandul Napolact, iar alte tipuri de branzeturi, sub brandurile proprii ale AgroTransilvania Cluster.

Fabrica de branza din comuna Taga este detinuta de compania FrieslandCampina Romania si se afla in conservare de la 1 iunie 2013.

Citeste si:

FrieslandCampina Romania este parte a companiei olandeze FrieslandCampina, prezenta pe piata din Romania cu brandurile Napolact, Milli, Oke, Campina si Dots.

AgroTransilvania Cluster este o structura formata din agenti economici, entitati de cercetare, institutii si catalizatori ai sectorului agroindustrial transilvanean, iar partenerul sau in Fabrica de Branzeturi Transilvania este o cooperativa formata din peste 50 de ferme, care cresc impreuna peste 2.000 de vaci de lapte.