Cea de-a patra editie a Salonului de Motociclete, Accesorii si Echipamente Bucuresti (SMAEB) si-a deschis ieri portile pentru impatimitii de motoare
Majoritatea brandurilor internationale au adus la Salon sute de modele, incepind cu cele produse in 1939 si culminind cu cele care urmeaza sa apara in 2007, spune Dan Dobrescu, organizatorul evenimentului. Si-au facut remarcata prezenta marci precum Yamaha, Suzuki, Kawasaki, Ducati, Harley Davidson, Piaggio, Honda, Gilera sau BMW Motorrad.

Anul trecut au fost comercializate in Romania 1.324 de motociclete, cu 31,5% mai mult decit in 2004. Potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), scuterele au consemnat cel mai rapid ritm de crestere in 2005, de 75,8%, ajungind la 538 de unitati. Cel mai bine s-au vindut insa motocicletele de strada, fiind comercializate in 587 de exemplare. Motocicletele off-road si-au gasit 143 de clienti anul trecut, in timp ce mopedurile au scazut cu 63,6%, pina la 56 de unitati.

La sfirsitul primului trimestru din acest an, raportul APIA indica vinzari de 345 de motociclete, ceea ce se traduce printr-o crestere de 90% a acestei piete comparativ cu perioada similara a anului trecut. La fel ca si pe ansamblul anului 2005, scuterele au crescut cel mai mult, cu 220% in primele trei luni din 2006, pina la 141 de unitati. Motocicletele de strada au raportat un ritm de crestere de peste 40 de puncte procentuale, atingind 143 de unitati, in timp ce cele off-road si-au gasit 32 de clienti, cu 60% mai mult fata de prima parte a anului trecut.

Honda lanseaza noul Segway

AutoItalia Group, unic importator in Romania al marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, SsangYong si Honda, prezinta in premiera la SMAEB 2006 noul Segway Human Transporter. Segway HT impresioneaza prin tehnologia denumita stabilitate dinamica. Aceasta ii permite vehiculului sa se echilibreze automat datorita unui giroscop, a senzorilor de inclinare, microprocesorilor si motoarelor electrice puternice.

Segway nu are acceleratie si nici frine. Mai mult, acest model nu are nevoie de combustibile. Conducatorul auto se apleaca, iar vehiculul se va misca inainte. Statul drept al conducatorului asigura oprirea vehiculului, iar lasatul pe spate va misca automobilul in directia spate. Pentru a intoarce, trebuie sa se roteasca maneta de sub incheietura miinii in orice directie.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5144&art=12373&cHash=d354c00c8b

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri