Volkswagen AG a anuntat ca a oferit salarii compensatorii pentru 85.000 de muncitori care vor fi disponibilizati, decizie luata cu scopul reducerii costurilor si majorarea profiturilor, celui mai mare producator auto european, informeaza Rompres. Angajatii de la sase centre de productie din vestul Germaniei care au acceptat oferta vor primi pana la 249.480 euro (320.800 dolari) fiecare, aceasta suma depinzand de vechime si de cat de repede sunt dispusi sa paraseasca uzina, a anuntat compania germana.

Compania a apreciat ca fiind prea devreme sa estimeze cati angajati vor accepta oferta, care este valabila pana in luna iunie a anului viitor. In luna februarie, producatorul german a avertizat, dupa inregistrarea unor profituri nete de 1,1 miliarde euro, in anul 2005, asupra posibilitatii disponibilizarii a 20.000 de angajati, pana in anul 2009, in vederea majorarii beneficiilor.

Constructorul auto german a semnat de curand un acord cu autoritatile rusesti pentru construirea primei uzine din Rusia, in care va investi 370 milioane euro. Constructorul german a anuntat si construirea unui model auto specific pentru piata rusa.

Anuntul disponibilizarilor a venit dupa rezultatele preliminare asupra profiturilor nete pentru anul trecut, de 1,1 miliarde de euro (1,3 miliarde de dolari), peste estimarile de 834 milioane de euro (998 milioane de dolari) ale analistilor economici. Volkswagen a atins cota de 10% din piata europeana, livrand in primul trimestru aproximativ 416.000 unitati, informeaza un comunicat al companiei.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Banii europeni destinati bebelusilor, blocati intr-un program