Vanzarile aliantei Renault-Nissan au crescut in 2013 cu 2,1%, la 8,264 autovehicule, al cincilea an consecutiv cu livrari record, ca urmare a rezultatelor bune pe cele mai mari doua piete ale celor doi prodiucatori auto, Statele Unite si China.

Alianta Renault-Nissan reprezinta un parteneriat strategic intre compania franceza si cea nipona, lansat in 1999. Renault detine o participatie de 43,4% din actiunile Nissan, iar Nissan 15% din actiunile Renault. Renault-Nissan controleaza, in parteneriat cu o companie rusa de stat, producatorul auto AVTOVAZ, cel mai mare din Rusia, scrie Mediafax.

In plus, Renault-Nissan are colaborari cu alte companii auto, precum Daimler (Germania), Mitsubishi (Japonia), Dongfeng (China) si Ashok Leyland (India).

"Cererea solida pe cele mai importante piete la nivel global a compensat cresterea anemica si scaderile din alte regiuni. Vor exista intotdeauna perioade de instabilitate regionala, dar ramanem increzatori. In industria auto conteaza cresterea pe termen lung, iar alianta Renault-Nissan este bine pozitionata pentru a continua sa joace un rol major pe toate segmentele (de piata, n.r.) la nivel global", a declarat Carlos Ghosn, director general si presedinte al aliantei Renault-Nissan, citat de Automotive News.

Renault a vandut 2,628 milioane de masini anul trecut, in crestere cu 3,1% fata de anul anterior. Livrarile in Europa au urcat cu 2,4%, la 1,3 milioane, in pofida declinului pietei pe ansamblu cu 1,7%.

Vanzari record de Lamborghini...
Citeste si: Vanzari record de Lamborghini Huracan si Aventador in 2018

Nissan Motor a vandut 5,1 milioane de masini anul trecut, in urcare cu 3,3% fata de 2012. Compania a inregistrat in continuare livrari mai mari de 1 milion de unitati pe fiecare din cele mai mari piete ale sale, China si SUA.

Cele mai importante 10 piete ale Renault-Nissan au fost anul trecut China, SUA, Rusia, Japonia, Franta, Mexic, Brazilia, Germania, Marea Britanie si Turcia.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Energia se vinde la pret record in Romania: 650 lei/MWh