Barcelona vrea sa transforme 60% din strazi in spatii verzi pentru cetateni. Orasul vrea sa inceapa proiectul Eixample, care inseamna amenajarea unei zone compacte, ca niste minicartiere in care vor fi organizate activitati culturale pentru cetateni.

Restrictionarea circulatiei pe 60% dintre strazi va reduce traficul auto cu 21% in Barcelona. Pentru a incuraja cetatenii sa renunte la masini, primaria va face 300 de km de piste pentru biciclete si va regandi reteaua de autobuze.

"Fiind un oras mediteranean, locuitorii sai petrec un timp indelungat pe strazi. Aceste strazi trebuie sa fie resedinte secundare, sau extensii ale resedintei, in orice moment. Spatiile publice trebuie sa fie cat mai verzi," spune Janet Sanz, un oficial responsabil de ecologie, urbanism si mobilitate.

Nu este vorba doar de reducerea numarului de accidente de masini sau cresterea turismului si a calitatii vietii. Barcelona, si alte 35 de municipalitati din zona nu au reusit sa indeplineasca obiectivele UE privind calitatea aerului, iar prin aceasta decizie guvernul spera sa reduca poluarea, care produce 3.500 de decese premature pe an.

"O propunere ar fi montarea unor bazine de inot gonflabile in cartiere, vara", spune Salvador Rueda, directorul de ecologie urbana din Barcelona, scrie travelandleisure.com.

Citeste si:
VIDEO: Inca un BMW a blocat traficul tramvaielor
Si totusi de ce posesorii de...

Barcelona este un oras la Marea Mediterana, cu o populatie de circa 3,2 milioane de persoane. Barcelona este o alegere ideala pentru cei care isi doresc o destinatie in care sa se bucure in acelasi timp de agitatia si arhitectura urbana si o baie in mare. Spre deosebire de alte orase mari din Europa, Barcelona are 4,2 km de coasta, iar cele mai populare plaje sunt Barceloneta, Marbella, Nova Icaria si Bogatell.

Sursa foto: anshar / shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Perchezitii intr-un dosar international privind importuri de masini