Noul Guvern promite eliminarea timbrului de mediu pentru inmatricularea auto de la 1 martie 2017 si a impozitului auto de la 1 ianuarie 2018.

In ultimii 9 ani, timbrul de mediu a fost platit o singura data pe durata de functionare a masinii. Calculul timbrului de mediu 2016 se facea pe baza a patru elemente: emisiile medii de CO2/km, norma de poluare, cilindreea si vechimea masinii.

Timbrul de mediu a fost aplicat autoturismelor aduse din UE, la revanzarea masinilor inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007 pentru care nu s-a platit taxa, sau la reinmatricularea masinilor pentru care taxa auto a fost recuperata in instanta.

In data de 9 iunie 2016, Curtea Europeana de Justitie a declarat timbrul de mediu ca fiind ilegal. Anul trecut, se spunea ca eliminarea timbrului de mediu va duce la majorarea pretului la carburant cu aproape doi lei pentru fiecare plin, precum si la un sistem de impozitare diferentiat pentru masini, in functie de norma de poluare a motorului.

Impozitul auto va fi 0 lei de la 1 ianuarie 2018

Impozitul auto va fi, de la 1 ianuarie, 0 lei pentru autoturismele cu motorizari sub 1.600 cm3, dar si pentru motociclete, microbuze, autobuze, tractoare, remorci, autovehicule de transport marfa etc.

Citeste si:
Vîlceanu: Un impozit sau o taxă auto comportă câteva riscuri
Vîlceanu: Un impozit sau o...

Autoturismele cu motorizari mai mari de 1.600 cm3 vor fi singurele care vor plati impozit. Nu se stie inca care va fi valoarea taxelor pentru acestea. In prezent, impozitul pentru autoturisme cu motorizari mai mari de 2.000 cm3 variaza intre 200 si 2000 de lei pe an.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri