Petrom a semnat un contract cu Ford pentru a furniza carburanti vehiculelor Ford EcoSport produse la Craiova, inainte de a iesi din fabrica.

“De la preluarea fabricii, in 2008, Ford a investit peste 1 miliard de euro in operatiunile de productie din Romania, transformand Craiova intr-un centru de productie de prima clasa pentru vehicule si motoare. Ford are angajament puternic fata de Romania, iar noi ne-am dedicat energia nu doar pentru a dezvolta produse remarcabile, ci si pentru a face diferenta si pentru a crea valoare adaugata pentru intreaga industrie auto la nivel national. Parteneriatul cu OMV Petrom este unul din pasii strategici pe care i-am facut, in contextul dezvoltarii continue a Ford in Craiova si in regiune. In acelasi timp, apreciem foarte mult potentialul echipelor noastre si lucrurile benefice pe care le putem face impreuna pentru toti romanii," a declarat John Oldham, presedintele Ford Romania.

Vehiculele Ford produse la Craiova pleaca din fabrica alimentate initial cu carburanti Petrom. Dupa semnarea acestui memorandum, in incinta fabricii de la Craiova, va functiona o statie de alimentare cu carburanti Petrom, destinata liniei de productie.

Pana la finalul anului, Ford pluseaza cu 1700 de pozitii noi la Ford Craiova, totalul atingand 3900 de locuri de munca in zona productiei de vehicule si in cea de productie de motoare.

Investitia totala pe care Ford a realizat-o in complexul de top de productie de la Craiova incepand cu martie 2008, momentul preluarii facilitatilor, depaseste un miliard de euro.

Craiova va fi singura sursa de productie EcoSport pentru Europa (cu exceptia Rusiei). In total, fabrica va livra SUV-ul Ford pe 56 de piete de pe patru continente. Acestea includ piete foarte diverse precum Marea Britanie, Noua Caledonie (Oceania), Turkmenistan (Asia Centrala) sau Africa de Sud.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri