Harley-Davidson, producator american de motociclete cu o istorie de 115 ani, incepe productia primelor motociclete si biciclete electrice, modele care vor atrage tinerii prin faptul ca sunt usoare si ideale pentru oras.

"Noile produse au fost concepute ca raspuns la schimbarea timpului", a declarat Matt Levatich, CEO al companiei din Milwaukee, scrie The Telegraph.

Gama de motociclete electrice va include produse de transport "usoare, urbane", concepute special pentru a atrage "adultii tineri, la nivel global, care traiesc in spatii urbane dense".

In 2014, compania si-a aratat interesul fata de motocicletele electrice cu prototipul electric LiveWire, care va fi primul model electric ce va ajunge in showroom-uri in vara 2019. Vor fi cinci modele electrice - inclusiv biciclete usoare, urbane - care vor fi puse in vanzare pana in 2022.

Bicicletele Harley-Davidson ajung in Europa in 2020

"O gama mai larga de modele electrice, care sunt usoare, agile si pregatite sa abordeze peisajul urban sunt planificate sa fie disponibile pana in 2022", anunta compania pe site-ul sau.

Harley-Davidson a dezvaluit planurile de promovare a motocicletelor sale pe pietele emergente. Un model de motocicleta mica va fi introdus in India in urmatorii doi ani, iar o serie de biciclete de categorie medie vor ajunge pe piata europeana in 2020.

In acelasi timp, compania va incerca sa mentina cota de piata cu motocicletele clasice Harleys - motociclete de turism si crucisatoare - care reprezinta coloana vertebrala a vanzarilor sale internationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri