Cei mai multi samsari au studiat bine piata auto second-hand, iar acum au la vanzare cele mai cautate masini la mana a doua in Romania, reiese dintr-un studiu realizat de InspectorAuto.ro.

In cadrul studiului au fost analizate cele mai recente 1.000 de anunturi aparute pe Internet si care aveau seria de sasiu trecuta in anunt.

Se pare ca printre cele mai cautate masini second-hand sunt cele fabricate dupa 2013 si care au, evident, motorizari diesel. Samsarii mai tin cont de un criteriu foarte important si anume pretul, astfel ca majoritatea aduc masini care se incadreaza in jurul sumei de 15.000 euro. Estimarile sunt ca aceste masini ar putea aduce un profit intre 1.000 si 1.500 de euro.

“Un alt punct sensibil pentru cumparatorii de masini second-hand este, bineinteles, kilometrajul, care trebuie sa fie in jur de 150.000 km iar samsarii se conformeaza imediat, pe bune sau cu cateva sute de euro la “baieti”. Astfel ca, deloc surprinzator, din cele 1.000 de masini analizate, cu VIN-ul la vedere, 30% aveau kilometri dati inapoi, in total peste 3,2 milioane de KM.” a declarat Mihai Cune, fondatorul InspectorAuto.ro.

Brandurile de masini prezente cel mai des in esantionul din cadrul studiului au fost BMW 24,3%, Aud 16,7%, VW 16,6%, Volvo 9,3%, Opel 6,4%, Ford 5,5%, Mercedes 5,2%, alte marci sub 5%.

Daca avem in vedere tipul de combustibil pe care il au aceste masini premium fabricate in 2013 aflam ca: 82% sunt diesel, 15,6% sunt pe benzina, 2% sunt hibrid si 0,4% sunt electrice.

Tarile din care provin masinile second-hand importate de samsarii romani sunt in prezent: Belgia cu 20% dintre masini, Franta cu 7,4%, Germania cu 30%, Italia cu 12,3%, Luxemburg cu 2,4%, Olanda cu 27,5%.

Deci, in concluzie, masina ideala de vandut pentru samsari si cea mai dorita de cumparatorii care cauta masini cu VIN la vedere este: BMW, diesel, an 2013, putin sub 150.000 km, pret in jur de 15.000 euro.

Cum putem rezolva problema KM dati inapoi?

In primul rand cumparatorii ar trebui sa fie mai bine informati si sa trieze din start masinile care par suspecte. Ei au banii si ar trebui sa fie atenti pe ce ii cheltuiesc. Cel mai important lucru este setarea corecta a asteptarilor atunci cand pornim in cautarea unei masini.

Exista cu siguranta si masini second-hand bune in piata, doar ca pentru a le gasi este nevoie de ceva mai multa rabdare si de o verificare temeinica inainte de cumparare.

InspectorAuto.ro ofera istoricul de kilometri si daune al unei masini second-hand pe baza seriei de sasiu si are o baza de date de peste 6 milioane de inregistrari; in acest fel cumparatorul poate sti concret daca este pe cale sa cumpere o masina cu kilometri dati inapoi, una care a avut doar avarii minore sau una care a fost dauna totala.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri