SUV-ul Peugeot 3008 primește un facelift cu o parte frontală redesenată, blocuri optice spate noi Full LED, noi nuanțe de caroserie și o opțiune nouă "Black Pack".

Modelul va fi disponibil cu un motor plug-in hybrid, două sau patru roți motrice și motorizări pe benzină sau diesel.

Toate versiunile termice echipate cu transmisie automată sunt disponibile acum cu un selector situat pe consola centrală, ce permite șoferului să aleagă între modurile de condus Normal, Sport și Eco.

Pentru versiunile plug-in hybrid, selectorul permite alegerea modurilor de condus Electric (implicit la pornirea mașinii) / Hybrid / Sport / 4WD (doar în versiunea HYBRID4 300).

Cititi si Cele mai afectate mărci auto din România de criza generată de pandemie.

Motorizări

Noul SUV PEUGEOT 3008 este disponibil cu 2 motorizări plug-in hybrid :

  • HYBRID4 300 e-EAT8 / 4 roți motrice / emisii de C02 începând de la 29g per km și autonomie de până la 59 km în modul pur electric (conform protocolului WLTP),
  • HYBRID 225 e-EAT8 / 2 roți motrice / emisii de C02 începând de la 30 g per km și autonomie de până la 56 km în modul pur electric (conform protocolului WLTP).

Versiunea HYBRID 4 300 e-EAT8 asociază un motor PureTech de 200 CP (sau 147kW) cu 2 propulsoare electrice: unul în față cuplat la cutia de viteze e-EAT8 ce oferă 110CP (sau 81kW) și al doilea situat pe puntea spate ce dezvoltă 112CP (sau 83kW).

Cititi si Tesla Model 3, câștigător pe piața mașinilor second-hand.

Modul 4WD, disponibil și în modul Electric, oferă tracțiune îmbunătățită pe drumuri sau terenurile dificile.

Versiunea HYBRID 225CP (sau 165kW) cu 2 roți motrice asociază o motorizare PureTech de 180 CP (sau 132kW) cu un motor electric de 110CP (sau 80kW) cuplat la transmisia e-EAT8.

Construite pe baza platformei EMP2 (Efficient Modular Platform 2 ), ambele versiuni beneficiază de suspensie spate multi-link.

Modelul vine cu sistemul Night Vision, unic pe segmentul SUV-urilor compacte, care detectează prezența pietonilor sau a animalelor pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă. Sistemul acționează pe o distanță de până la 200-250 m, în afara razei de acțiune a luminilor de drum. Imaginile în infraroșu sunt afișate pe instrumentarul de bord digital, în câmpul de viziune al șoferului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri