Maserati dezvăluie noul model MC20, un supercar cu motor V6 twin turbo de 630 cai putere și o accelerație de la 0 la 100 km / h în sub 2,9 secunde.

Acest motor care semnalează revenirea Maserati la producerea propriilor sale unități de putere după o pauză de peste 20 de ani. Propulsorul ofera noului model o viteza maxima de 325 km pe oră.

MC20 este o mașină extrem de ușoară, are sub 1.500 kg. Acest record se datorează utilizării materialelor noi, avand si elemente din fibra de carbon.

Noul Maserati a fost proiectat la Modena și va fi construit la uzina Viale Ciro Menotti, unde modelele Trident au fost construite de mai bine de 80 de ani. Propulsorul Nettuno va fi construit și la Modena, la nou-înființatul Maserati Engine Lab.

Cititi si Mașini electrice second-hand sau noi? Ce să cumpăr?

Designul lui MC20 a fost produs în aproximativ 24 de luni, cu implicarea de la început, într-o abordare inovatoare, a unei echipe de ingineri Maserati Innovation Lab, specialiști tehnici de la Maserati Engine Lab și designeri de la Maserati Style Center.

Lansarea producției este programată pentru sfârșitul anului curent, comenzile urmând să fie acceptate începând cu 9 septembrie după premiera mondială.

Pentru lansare, Maserati a dezvoltat șase noi culori pentru a caracteriza MC20: Bianco Audace, Giallo Genio, Rosso Vincente, Blu Infinito, Nero Enigma și Grigio Mistero. Fiecare dintre ele a fost concepută, proiectată și dezvoltată exclusiv pentru această mașină și toate transmit teme importante: o referință puternică la Made in Italy, la identitatea italiană și la teritoriu, precum și una legată de tradiția Maserati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri