Furnizorul de piese auto Magna International intentioneaza sa faca o oferta de preluare pentru grupul Chrysler, in valoare de peste 4,6 miliarde de dolari, avand ca partener un fond de private equity, a declarat un analist citat de Reuters.

Analistul de la KeyBanc Capital Markets, Brett Hoselton a declarat ca Magna s-a oferit sa preia pana la 25% din Chrysler, citand surse sub protectia anonimatului, anunta NewsIn.

Hoselton a scris, intr-o nota catre clienti, ca oferta a fost facuta companiei-mama a Chrysler, DaimlerChrysler AG, sub forma unei "propuneri comune". Acesta nu a dezvaluit numele firmei de private equity care ar fi partenera a Magna.

"Cu toate ca Magna considera ca oferta pe care a facut-o este slaba si crede ca este improbabil sa fie acceptata, o priveste ca pe o oportunitate de achizitie a unei parti ieftine din Chrysler, in cazul in care alte oferte sunt retrase", a mai spus Hoselton.

Reprezentantii Magna nu au facut, deoacamdata, niciun comentariu pentru Reuters.

Fondurile private equity folosesc valori mobiliare precum actiunile companiilor care nu sunt listate la burse. Valorile folosite de astfel de firme sunt, in general, nelichide si sunt considerate investitii pe termen lung. Deoarece nu sunt listate la bursele de valori, orice investitor care doreste sa vanda astfel de valori ale companiilor private trebuie sa gaseasca un cumparator in absenta unui loc pe plasament pe piata. Prin urmare, fondurilor de private equity li se impun multe restrictii de transfer.

KeyBanc este o banca americana comerciala si de investitii specializata pe imprumuturile bazate pe active, finantarea pentru echipamente, acumularea de capital, cercetarea pietei de capital si pe solutii de administrare a averilor. Serviciile KeyBanc se adreseaza sectorului mediu al pietei si se concentreaza pe noua domenii industriale principale. Banca mai ofera consiliere strategica, finantare, servicii de administrare a riscurilor financiare si a lichiditatilor.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri