Vanzarile General Motors au crescut cu 3% in primul trimestru

Vanzarile General Motors, cel mai mare producator de automobile din lume, au crescut cu 3% la nivelul record de 2,26 milioane de automobile si camioane, in primul trimestru din 2007, datorita cererii puternice de pe pietele emergente.

Grupul General Motors, care isi poate pierde suprematia mondiala in fata companiei rivale japoneze Toyota Motor aflata in crestere rapida, a estimat ca si-a mentinut cota de piata la aproximativ 13% in timpul trimestrului intai 2007.

In trimestrul intai 2007, in afara teritoriului Statelor Unite ale Americii, au fost vandute 1,36 milioane de automobile, care reprezinta 60% din vanzarile totale ale General Motors, se spune in comunicatul companiei.

Compania este prezenta pe piata romaneasca si vrea sa vanda 26.000 de automobile anul acesta in Romania. General Motors (GM) Romania - importatorul marcilor Opel si Chevrolet - vrea sa vanda in acest an 26.000 de automobile, dintre care 15.000 Opel si 11.000 Chevrolet, pe fondul cresterii cu aproape 90% a vanzarilor in primul trimestru, se spune intr-un comunicat al companiei din 5 aprilie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri