Renault a decis să iasă definitiv de pe piața auto din Rusia, prin vânzarea pachetului majoritar de acțiuni Lada. Reprezentanții Dacia România susțin că mișcarea nu afectează deloc afacerile constructorului autohton, deși la ruși se vând modele precum Logan sau Duster.

Cu toate că uzinele Renault din Rusia comercializează multe modele Logan, Duster sau Sandero, dar cu siglă franceză, Dacia România nu exporta nimic în Rusia și nu avea absolut nicio relație comercială directă cu rușii.

Reprezentanții constructorului auto au declarat pentru Wall-Street că absolut toate modelele înrudite cu Dacia, comercializate sub sigla Renault, sunt produse acolo și nu au nicio legătură cu ce se vinde la noi sau în Europa, inclusiv piesele și subansamble (componente CKD - Completely Knocked Down), pentru că Dacia România comercializează și așa ceva.

Plecarea Renault din Rusia nu ne afectează deloc, pentru că totate piesele și subsansamblele sunt făcute in house, de ei. La nivelul anului 2005, uzina din Mosova avea mai multe componente de la noi, dar acum nu mai vindem nimic acolo.

Silviu Sepciu, purtător de cuvânt Dacia România

Citiți și Renault își va transfera participația deținută la un producător auto rus către un institut științific din Rusia

Lipsa totală de colaborare între uzinele din Rusia și cele din România este și o cauză a faptului că normele, de orice natură, diferă foarte mult între Europa și Rusia.

„Ei au alte norme de poluare, au alte standarde de siguranță. În Rusia nu e nicio problemă dacă înmatriculezi o mașină la nivelul anului 2022 cu motor pe benzină de 2 litri cu norme de poluare mai mari”, a mai spus Silviu Sepciu.

Renault a decis vânzarea pachetului majoritar Avtovaz (Lada)

Renault SA va transfera participaţia sa de 68% deţinută la producătorul auto rus Avtovaz AO către un institut de ştiinţe rusesc, pentru o sumă simbolică, de o rublă.

Renault va avea dreptul de a răscumpăra participaţia în următorii 5-6 ani, iar participaţia Renault în fabrica sa din Moscova va fi transferată autorităţilor locale.

Renault, producătorul auto occidental cel mai expus la piaţa rusă, a oprit luna trecută activitatea la uzina sa din apropiere de Moscova şi a anunţat că analizează opţiunile disponibile pentru pachetul majoritar de acţiuni la AvtoVaz. Grupul auto francez estima la finele anului trecut că valoarea operaţiunilor sale din Rusia, a doua mare piaţă a sa după cea din Franţa, se ridică la 2,2 miliarde de euro, a scris Reuters, preluată de Agerpres.

Manturov a anunţat că Renault a decis să transfere participaţia deţinută la Avtovaz Institutului NAMI din Moscova, deoarece nu are capacitatea de a-şi continua operaţiunile în Rusia.

Renault are dreptul de a răscumpăra participaţia în următorii 5-6 ani.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri