Nicușor Dan a depus cererea de finanțare pentru achiziția prin PNRR a 22 de troleibuze noi. Suma solicitată este de 11,2 milioane euro (fără TVA).

”În numele municipalității, am depus azi dimineață cererea de finanțare pentru achiziția prin PNRR a 22 de troleibuze noi. Suma pe care o solicităm e de 11,2 milioane euro (fără TVA), bani cu care vom cumpăra troleibuze moderne, cu autonomie extinsă (deci care pot funcționa și cu baterii pentru un număr de kilometri)”, a scris edilul, pe pagina sa de Facebook.

Proiectul are în vedere înnoirea parcului de troleibuze, care acum are o vechime medie de 18 ani și jumătate și care, tocmai din cauza vechimii, s-a redus în ultimii 5 ani cu aproape un sfert.

”Investim în transportul modern, nepoluant, pentru o mobilitate mai bună și confort sporit în București”, a mai notat Nicușor Dan.

ANPC, în vizită la STB

Anunțul vine după ce ANPC a vizitat parcul de vehicule STB și a oprit din circulație mai multe autobuze și troleibuze.

Retail jobs

Comisarii CRPCR București-Ilfov au realizat, așadar, 15 acțiuni de control și recontrol prin care au verificat:

 • 514 autobuze, oprind temporar până la remedierea abaterilor constatate 61 dintre acestea
 • 75 troleibuze, oprind temporar până la remedierea abaterilor constatate 4 dintre acestea
 • 176 tramvaie, oprind temporar până la remedierea abaterilor constatate 18 dintre acestea.

Neregulile întâlnite în continuare la unele dintre mijoacele de transport în comun verificate au fost:

 • Neigienizarea corespunzătoare a multora dintre vehicule (resturi alimentare, praf în strat grosier, rugină în exces, geamuri neigienizate, sistem de ventilare plin de praf), aceasta, precum și lipirea linoleumului sau înfiletarea șuruburilor slăbite fiind realizate în timpul controlului, pentru ca mijloacele de trasport să poată ieși în traseu
 • Existența unui sistem de iluminat interior parțial funcțional,
 • Mai mult de 85 de tramvaie nu sunt dotate cu rampă de acces pentru persoane cu dizabilități
 • Utilizarea unor vehicule cu urme de uzură (elemente crăpate/lipsă, geamuri sparte, podea înfundată, șuruburi slăbite, linoleum dezlipit și îndoi, scaune deteriorate, unele cu tapițeria ruptă, uzată, neigienizată, îmbâcsită de praf, mânere lipsă, rupte, fără protecție, scaune cu structură din lemn exfoliată, podea cu aplicații suplimentare de linoleum, ceea ce prezintă pericol de împiedicare, geamuri cu inscripții (făcute de pasageri) cu marker permanent, care nu pot fi curățate, cu burdufe deterioarate neigienizate corespunzător, vandalizate interior/exterior (tip graffiti), barele de susținere având protecția de poliuretan ruptă)
 • Utilizarea, pentru igienizarea a unor materiale (cârpe, mopuri etc.) insalubre, a unor chiuvete pentru igienizarea materialelor cu rugină și praf în exces
 • Clădirea deteriorată, aflată într-o stare avansată de degradare (ex: bucăți de tavan lipsă, pereții și podeaua deteriorate, cu denivelări, căi de acces deteriorate etc.)
 • Lipsa informațiilor legate de traseu sau modalitatea de achiziție a călătoriei,
 • Neafișarea autorizărilor RAR.
Citeste si:
Primim 1,2 miliarde de euro prin PNRR pentru gestionarea deșeurilor
Planul care ar trebui să...

Sursa foto: STB/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri