Lamborghini împinge la extrem posibilitățile de personalizare ale serviciului intern Ad Personam cu Revuelto Opera Unica, un exemplar pictat manual realizat pentru a celebra 60 de ani de istorie a taurilor din Sant'Agata Bolognese. Prezentat în cadrul Art Basel Miami Beach 2023, automobilul ascunde un efort titanic în spatele combinației de culori ce aduce aminte de flăcările hot rodurilor de altă dată.

Cât de specială poate fi o mașină la care s-a lucrat vreme de 18 zile neîntrerupt (adică 435 de ore de muncă, în total) doar pentru a vopsi exteriorul? În trecut, Lamborghini a dezvăluit Huracan Sterrato Opera Unica, adică un Huracan de teren cu o combinație de culori specială la care s-a lucrat 370 de ore sau aproximativ 15 zile. Revuelto, care este mai mare, a avut nevoie de și mai mult meșteșug.

Culorile principale de la exterior, Viola Pasifae și Nero Helene, sunt utilizate și în habitaclu, dar nuanțele diferă ușor (Viola Acutus și Nero Ade sunt în interior). Artizanii Lamborghini au lucrat 220 de ore pentru a-l termina și pe acesta deoarece tapițeria este specială, iar detalii vopsite manual se găsesc pe bord, pe consola centrală, dar și pe fețele ușilor.

„Am vrut să creăm ceva cu totul și cu totul special, de parcă Revuelto ar fi o pânză pe un șevalet”, a spus Mitja Borkert, Director de Design Lamborghini. „Aceasta a fost sursa noastră de inspirație și am vrut să subliniem elementele principale ale design-ului, pentru a da această aparență că mașina se mișcă chiar și atunci când stă pe loc”.

Revuelto este înlocuitorul lui Aventador, o bestie cu un motor V12 de 6,5 litri și trei motoare electrice care, luate împreună, dezvoltă 1.001 cai putere și permit o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 2,6 secunde. Viteza de top este de 350 km/h, iar un exemplar costă aproximativ 610.000 de dolari, până te arunci în plaja de opționale. Acest exemplar, însă, este mult mai scump, Lamborghini informând muritorii de rând că mașina din imagini a fost vândută deja unei persoane care a fost gata să pună pe masă mai bine de 1 milion de dolari.

Sursa foto: Lamborghini

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri