Compania Midocar, dealer Volkswagen si Audi, estimeaza afaceri de 35 milioane de euro anul acesta, iar pentru anul viitor compania asteapta sa realizeze o cifra de afaceri cu 30% mai mare, a declarat directorul de marketing al Midocar, Alexandru Blanaru.
Anul acesta compania va vinde peste 1.600 de masini, dintre care 1.200 vor fi Volkswagen, 180 Audi si 240 Volkswagen comerciale.

La inceputul lunii iunie anul viitor Midocar va inaugura al doilea complex al companiei, in cartierul Vitan din Bucuresti, dupa o investitie de 12,5 milioane euro, dintre care, 11 milioane euro reprezinta investitia in teren si cladiri, iar restul de 1,5 milioane euro va insemna costurile aferente echipamentelor pentru service precum si alt dotari ale showroomului.

Noul sediu Midocar va avea o suprafata de 26.900 metri patrati, din care 5.830 vor fi dedicati constructiilor, iar 4.270 meti patrati vor fi ocupati de spatii verzi si 392 locuri de parcare. Complexul va avea 160 de angajati care se vor adauga altor 160 de angajati pe care compania ii are deja in sediul din Otopeni.

"Tinand cont de inaugurarea noului showroom, anul viitor estimam ca vom comercializa1.800 de masini Volkswagen, 260 de masini Audi si 260 de unitati Volkswagen comerciale" a precizat Alexandru Blanaru, citat de NewsIn.

El a mai spus ca divizia de leasing a companiei, Midocar Leasing va realiza anul viitor 10 milioane de euro volum finantat dupa ce intre 2003 (anul in care a fost infiintata aceasta divizie) si 2007 a realizat un volum finantat de 20 milioane de euro.

Midocar mai are in plan o investitie intr-un complex auto la Buzau care ar putea incepe anul viitor si care va fi finalizat in 2009. De asemenea, masinile second hand preluate de la clienti, comercializate pana acum tot prin Midocar vor incepe sa fie vandute prin compania Weltauto, odata cu inaugurarea showroomului din Vitan.

Compania Midocar mai are o divizie de consultanta, denumita Midocar Consulting care ofera servicii de consultanta pentru compania mama, precum si o divizie care face carosari de masini, denumita Midocar product.

Midocar a terminat anul trecut cu un profit brut de 8,1 milioane lei (2,3 milioane euro), dupa ce in 2005 inregistrase un profit brut de 3,82 milioane lei (1,1 milioane euro). Cifra de afaceri a companiei a urcat usor pana la 72,78 milioane lei (20,7 milioane euro), dupa ce in 2005 a fost de 71,11 milioane lei (19,6 milioane euro).

Midocar SRL a intrat pe piata in 1992, iar in prezent este unul dintre cei mai importanti dealeri Volkswagen si Audi in tara. Midocar comercializeaza zece modele de masini Volkswagen, sase modele Audi si gama de vehicule utilitare Volkswagen.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri