"Am purtat discutii din cand in cand si vom continua sa pastram aceasta optiune ce va contribui la imbunatatirea pozitiei noastre pe piata din Rusia", a declarat Wagoner.

Comentariile directorului GM au venit la doua zile dupa ce GM a pierdut cursa pentru preluarea companiei ruse AvtoVaz in fata rivalilor de la Renault SA.

Renault a anuntat sambata ca a incheiat un acord pentru cumpararea a 25% din firma AvtoVaz, cel mai mare producator de automobile din Rusia.

Wagoner, ce a participat la o receptie de sfarsit de an gazduita de producatorul auto cu sediul in Detroit, a declarat ca GM se astepta la o continuare a cresterii robuste pe piata din Rusia si ca incearca sa tina pasul cu cererea pentru autoturisme.

"Suntem interesati de noi mondalitati prin care am putea sa ne crestem pozitia pe piata din Rusia, unde am ajuns sa ocupam prima pozitie printre producatorii straini", a declarat Wagoner.

"Catam sa gasim solutii pentru a ne spori prezenta acolo. Se pare ca piata se misca foarte repede".

Numarul doi pe piata producatorilor autohtoni din Rusia, GAZ, este controlat de magnatul Oleg Deripaska.

Citeste si:

Grupul produce o serie de autoturisme, printre care modele sedan, camioane si autobuze.

Compania rusa se afla in discutii in ce priveste formarea unei companii cu capital mixt pentru productia de autoturisme atat cu GM cat si cu Chrysler LLC, a afirmat un oficial al GAZ, citat luni de catre Financial Times.

Directorul financiar al GM, Fritz Henderson, a afirmat ca vanzarile General Motors in Rusia, in special la divizia Opel, au depasit asteptarile.

Insa costurile de transport si taxele de import de 25% pentru piata din Rusia, au redus marja de profit a GM in Europa in trimestrul trecut, a spus acesta.

"Pe piata din Rusia producem mai mult decat estimasem, in special la divizia Opel, si tocmai de aceea cautam sa ne extindem aceasta marca pe piata rusa", a spus Henderson.

Analistii estimeaza ca piata auto din Rusia o va intrece pe cea a Germaniei, cea mai mare din Europa, in urmatorii ani.