Aceste reduceri au scopul de a genera economii anuale de 500 milioane euro (752 milioane dolari), incepand cu 2009, informeaza NewsIn, citand Reuters.

In cazul in care euro si-ar mentine cresterea peste 1,5 dolari/euro, seful personalului companiei, Ernst Baumann, a spus ca "BMW va fi nevoita sa ia inca o serie de masuri in privinta costurilor fortei de munca."

Reducerile locurilor de munca in Germania, zona cheie a planului de reducere a costurilor bugetului initial cu 6 miliarde euro pana in 2012, reprezinta o schimbare dramatica de politica interna a unei companii care a evitat acest tip de masuri in trecut, cand si-a castigat eticheta de cel mai cautat angajator german.

Citeste si:

BMW sustine ca reducerile de personal din Germania ar reprezenta cea mai mare parte din numarul total de 3.100 de locuri de munca permanente care vor fi desfiintate la nivel global.

Cateva sute de angajati au semnat deja actele necesare pentru a primi pachetele de pensionare voluntara, obligatorii din moment ce BMW a incheiat o intelegere cu angajatii sai, care nu ii permite sa ii concedieze inainte de 2013.

Alte 5.000 de locuri de munca temporare in Germania sunt in curs de desfiintare, dintre care jumatate au fost eliminate in trimestrul al patrulea al anului trecut, iar BMW se asteapta sa isi limiteze numarul de posturi temporare in Germania la 3.200 pana la sfarsitul anului.