Renault intentioneaza sa inchida temporar productia la fabrica din Douai, Franta

Renault a decis sa inchida productia pentru cateva zile la fabrica din Douai, nordul Frantei, ca urmare a vanzarilor scazute din Europa, potrivit Automotive News Europe.

De asemenea, producatorul francez a declarat recent ca va inchide o fabrica in Sandouville, Franta, pentru sapte zile in luna septembrie si toata luna august.

In Douai, Renault a negociat cu sindicatele, referitor la inchiderea productiei in perioada iulie-noiembrie cel putin 20 de zile, pentru a contracara cererea redusa pentru automobilele realizate pe platforma Megane.

Renault a produs anul trecut, 268.090 de masini Scenic si peste 40.000 de Megane la fabrica din Douai, care are 5.400 de angajati.

Compania va prezenta o versiune restilizata a modelului Megane la salonul auto de la Paris in luna octombrie. Surse din cadrul companiei au spus ca viitorul model Megane a fost cauza vanzarilor in scadere pentru versiunile existente.

Vanzarile au scazut pe pietele europene precum Italia si Spania, unde Renault Megane are o cota importanta de piata, contribuind astfel la cererea slaba pentru masinile produse de fabrica din Douai.

Fabrica din Douai a fost initial programata pentru inchidere in perioada iulie-august, pentru patru saptamani de intretinere anuala. Renault va inchide de altfel fabrica din Douai de pe 22 octombrie pana pe 12 noiembrie.

Fabrica din Sandouville va fi inchisa ca urmare a vanzarilor in scadere la modelul Laguna. De asemenea producatorul francez va suspenda productia modelului Laguna pentru cel putin trei zile in luna octombrie, au anuntat surse din cadrul companiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Bonusul de 55 de mil. de dolari al lui Elon Musk, motiv să fie dat afară
Setari Cookie-uri