Chrysler ia in considerare posibilitatea de a construi camioane pentru Nissan Motor, in cadrul unei strategii de sustinere a finantelor prin legaturi in strainatate, scrie publicatia The Wall Street Journal, citata de NewsIn.

Stirea a survenit la o zi dupa ce Reuters a scris ca reprezentantii Chrysler poarta negocieri cu mai multi parteneri din strainatate, printre care compania indiana Tata Motors si Fiat din Italia, potrivit declaratiilor unor surse avizate.

Chrysler, al treilea producator de automobile din Statele Unite, a purtat negocieri cu reprezentantii Tata despre posibilitatea de a vine modelul de autovehicul sport Jeep Wrangler pe piata indiana si pe alte piete asiatice.

Chrysler a negociat si cu reprezentantii Fiat despre posibilitatea incheierii unui contract de leasing pentru capacitatile de productie ale Chrysler din America de Nord si cooperarea in distributia cu amanuntul pe piata americana, potrivit declaratiilor unor surse avizate.

Reprezentantii Chrysler si ai Nissan nu au raspuns imediat solicitarilor de comentarii.

Semnarea unui contract intre Chrysler si Fiat va permite producatorului italian de autovehicule sa revina pe piata italiana pentru prima data in ultimii 25 de ani, mai declarasera, miercuri, sursele citate.

Purtatorul de cuvant al Chrysler, companie controlata de fondul inchis de investitii Cerberus Capital Management LP, a refuzat sa confirme negocierile.

Nici oficialii companiei Tata Motors nu au facut declaratii imediate, iar reprezentantii Fiat nu au putut fi contactati imediat.

Directorul executiv al Fiat, Sergio Marchionne, caruia i se atribuie restructurarea marcilor Alfa Romeo, Lancia si Fiat, declarase ca Fiat este in cautarea unui partener ca sa revina pe piata Americii de Nord.

Fiat si Tata au deja un parteneriat. Fiat a acceptat luna acesta sa finanteze marcile Jaguar si Land Rover ale Tata pe piata europeana, iar Tata a afirmat ca nu are nimic impotriva ca Fiat sa vanda Nano, cea mai ieftina masina din lume, care costa 2.500 de dolari.

Tata si Chrysler coopereaza deja in ceea ce priveste crearea unui vehicul electric. Tata a aratat in ianuarie ca incepuse "discutii preliminarii" cu Chrysler pentru vanzarea unui mini-camion pe baza de baterii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
DKV Euro Service deconteaza taxa de drum din Serbia in sistem post-pay