Pierderile de 15,5 miliarde dolari inregistrate in al doilea trimestru de producatorul american de automobile General Motors ar putea determina grupul sa-si vanda uzina din Franta, situata in Strasbourg, care are 1.260 angajati si produce in prezent cutii de viteza, relateaza AFP, citat de NewsIn.
General Motors realizeaza un "studiu strategic" in vederea "unei posibile vanzari" a centrului de productie din Strasbourg, a declarat, vineri, pentru AFP, un purtator de cuvant al companiei.

Fabrica din Strasbourg este singurul centru de productie detinut de General Motors in Franta.

"Dorinta General Motors este ca potentialii cumparatori sa continue activitatea de productie mentinand aceeasi furnizori, clienti si angajati", a spus acesta.

La inceputul acestui an, producatorul american si-a anuntat intentia de a realiza o evaluare globala a activelor sale in vederea vanzarii unora dintre acestea, ceea ce ar putea aduce companiei lichiditati de 2-4 miliarde dolari.

General Motors a inregistrat pierderi nete de 15,5 miliarde dolari in al doilea trimestru, fata de un profit de 891 milioane dolari raportat in perioada similara a anului trecut. Rezultatele financiare au fost afectate de criza de pe piata auto americana, afectata puternic de scumpirea petrolului.

Vanzarile din Statele Unite ale companiei au scazut cu 33%, in timp ce pe plan mondial, vanzarile s-au diminuat cu 5%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri