"Volkswagen functioneaza cu un program flexibil de lucru. Scurtam programul pentru o perioada scurta de cinci zile. Aceasta decizie temporara pentru productie marcheaza continuarea abordarii noastre sistematice si disciplinate de a aduce capacitatea de productie in conformitate cu cererea", a declarat Jochen Schumm, directorul de resurse umane Volkswagen AG.

Scurtarea programului va afecta aproximativ doua treimi din cei 92.000 de angajati din Germania.

In unele departamente nu se va scurta programul. Departamentele de Cercetare si Dezvoltare si unele sectoare din productia de componente nu sunt afectate.

Citeste si:

"Conform strategiei noastre 18plus, Volkswagen isi concentreaza eforturile sale, in special, catre evolutie si investitii, pentru a dezvolta tehnologiile si produsele viitorului. De aceea, ne concentram pe cercetare si dezvoltare“, a precizat Schumm.

Potrivit lui Bernd Osterloh, presedintele consiliului director al concernului Volkswagen, " schimbul de noapte se va relua incepand de duminica, 1 martie, iar cele trei schimburi vor continua sa se efectueze in ritm normal, dupa aceasta data."