SUA - Program pentru a sprijini vanzarile de masini cu un consum redus

Guvernul SUA a lansat un program de un miliard de dolari prin care detinatorii de vehicule cu un consum ridicat de carburant pot renunta la acestea, pentru unele cu un cosum mai mic, scrie Reuters, citat de NewsIn.
Programul, prin care se ofera prime de pana la 4.500 dolari, va fi administrat de Departamentul Transporturilor.

Congresul a aprobat programul pentru sprijnirea industriei auto americane, grav afectata de criza, dupa ce gigantii auto General Motors Corp si Chrysler Group au primit miliarde de dolari ca sa faca fata crizei.

Programul vine in contextul in care companiile nipone Toyota sau Honda domina piata masinilor cu un consum redus de carburanti, din SUA.

Guvernul estimeaza ca programul va ajuta la cumpararea a circa 220.000 de masini noi.

Ford Motor Co, Nissan Motor Co Ltd si Tesla Motors Inc au primit impreuna imprumuturi de aproape 8 miliarde dolari de la guvernul american, pentru a dezvolta autovehicule cu un consum redus de carburant.

Ford va primi 5,9 miliarde dolari, pentru a reechipa fabricile din Michigan, Ohio, Illinois, Kentucky si Missouri, pentru a produce 13 modele.

Divizia nord americana a Nissan va primi 1,6 miliarde dolari, pentru a reechipa fabrica din Smyrna, Tennessee, pentru a construi modele electrice si o uzina pentru productia de baterii avansate.

Tesla va primi 465 milioane dolari pentru a construi trenuri si autoturisme electrice in California.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri