"Exista discutii intre Volkswagen si Karmann", a declarat Roland Leithauser, purtator de cuvant al actionarilor Karmann, fara sa ofere alte detalii.

Potrivit saptamanalului Der Spiege citat de NewsIn, Volkswagen, aflat in negocieri intensive cu actionarii Karmann, este dispus sa ofere pana la 50 milioane euro pentru cumpararea grupului specializat in caroserie.

Cotidianul Suddeutsche Zeitung a relatat, la randul sau, ca oferta ar fi cuprinsa intre 50 si 75 milioane euro.

Lovit din plin de criza, Karmann a intrat in insolventa in luna iunie si a pus deja capat activitatilor de asamblare, din lipsa de clienti.

Compania, ce are inca 1.600 de angajati, in sectoare precum fabricarea de capote auto, va trebui sa renunte la jumatate din personal, au declarat pentru AFP surse apropiate dosarului.

Grupul Karmann trebuie sa gaseasca rapid o solutie, dispunand de lichiditati numai pana in luna noiembrie, potrivit acelorasi surse.

Alti potentiali cumparatori sunt interesati de anumite activitati ale grupului, precum producatorul canadian de piese auto Magna, care urmeaza sa preia constructorul Opel. Acesta este interesat de activitatea de fabricare de capote, au precizat sursele.