Constructorul auto francez Citroen va comercializa modelul complet electric C-Zero in cursul ultimului trimestru din 2010.
C-Zero este dezvoltat in colaborare cu Mitsubishi Motors Corporation (MMC), este a doua oferta a marcii in ceea ce priveste vehiculele electrice, alaturi de Berlingo First Electrique, dezvoltat cu Venturi.

Citroen C-Zero este dotat cu un motor sincronizat printr-un magnet permanent care genereaza 47 kW sau 64 CP CEE de la 3.000 la 6.000 rot/mn. Cuplul maxim de 180 Nm este disponibil de la 2.000 rot/mn. Puterea este transmisa catre rotile din spate cu ajutorul unui reductor mono-viteza.

Viteza maxima de 130km/h este atinsa in aproximativ 15 secunde si preluarile de la 60 la 90 km/h au loc in 6 secunde.

Alimentarea motorului este asigurata de baterii de tip Lithium-ion de 330 volti, compusa din 88 de celule 50 Ah (pentru o energie imbarcata de 16 kWh), montate in centru vehiculului.

Reincarcarea se face prin racordarea cordonului de alimentare la o priza de 220V. O incarcare completa necesita 6 ore, in timp ce o incarcare la 80% este posibila in doar 30 de minute prin utilizarea unei borne exterioare care furnizeaza un curent electric monofazic de 125 Amperi la 400 Volti pentru o putere ajungand la 50 kW.

Modelul are 4 locuri, un ampatament de 2,55m si un portbagaj cu o capacitate de 166 litri. Lungimea este de 3,48 m si raza de bracare de 9 m

C-Zero vine cu directie asistata, ABS, ASR, ESP, geamuri electrice, 6 airbag-uri, sistem telematic pentru apelul de urgenta si climatizare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri