Acesta, il va inlocui pe Norihiro Tomita care a condus Departamentul de Cercetare si Dezvoltare din Europa din anul 2007 si care va ocupa o noua pozitie de manager de program in cadrul Diviziei de Dezvoltare a Vehiculelor din Japonia.

Matsumoto-San, 47 ani, este un inginer cu o experienta vasta in managementul dezvoltarii produselor. S-a alaturat echipei Mazda in 1985 in cadrul celui de-al doilea Departament de Cercetare si Dezvoltare din Japonia si a continuat o cariera de succes ca Manager General in cadrul Departamentului de Dezvoltare NVH (Noise, Vibration, Harshness).

Ultima functie ocupata inainte de a se alatura organizatiei din Europa a fost cea de Manager General pentru Dezvoltarea Sasiului. Matsumoto-San are studii de tehnologie in cadrul Universitatii din Kyoto.

Mazda Motor Europe a incheiat anul fiscal 2009 (aprilie 2009 – martie 2010) in crestere in 14 tari, raportand totodata si evolutii pozitive pentru luna martie.

Printre cele mai bune rezultate au fost obtinute in Marea Britanie cu 10.200 de unitati vandute (20% crestere), Austria cu 1.300 unitati vandute (35% crestere), Spania cu 1.300 unitati (plus 35%) sau Elvetia cu 970 de unitati comercializate (in crestere cu 40%).