Compania de leasing operational Arval Romania, controlata de BNP Paribas, a inregistrat o crestere de 57% a numarului de clienti in luna mai.
In mai, Arval Romania a avut un numar de 200 de clienti, cu 57% mai mult fata de aceeasi perioada a lui 2009.

Pe primele 5 luni, Arval a inregistrat o crestere cu 30% a flotei administrate comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 3.000 masini.

Anul trecut, in intervalul ianuarie-mai, compania detinea aproximativ 2.300 de vehicule.

Arval estimeaza ca va avea in administrare 3.400 de vehicule la sfarsitul anului.


„Ne propunem sa investim in continuare in flota administrata pentru a raspunde numarului de solicitari in crestere din partea companiilor, pana la sfarsitul anului estimand ca vom detine 3.400 vehicule”, declara Arnault Leglaye, Managing Director Arval Romania.

Potrivit unui studiu Datamonitor, citat de Arval Romania, cresterea pietei de leasing operational la nivel european se va resimti cel mai mult in statele emergente, unde acest concept castiga tot mai multa popularitate ca metoda de finantare.

Companiile din tari precum Romania, Rusia si Ucraina inteleg acum beneficiile asociate leasing-ului operational, care pot reduce semnificativ costul achizitionarii de noi vehicule. Astfel, rezultatele studiului arata faptul ca valoarea contractelor de leasing operational din Europa va creste cu 5% in acest an.

Reprezentantii Arval Romania estimeaza o cifra de afaceri de 19-20 milioane de euro pentru 2010.

Fondata in 1989, Arval este o companie de referinta la nivel international in leasingul operational multimarca si in managementul flotelor auto, fiind lider pe piata leasingului operational in Franta si Italia. In prezent, Arval activeaza in 39 de tari, detinand 22 de filiale si avand o larga retea de parteneriate in alte 17 tari.

Arval si-a inceput activitatea in Romania la sfarsitul anului 2006. La finele anului 2009, detinea deja o flota administrata de 2.750 vehicule, in crestere cu 60% fata de finele lui 2008 si o cifra de afaceri in valoare de 15 milioane de euro, mai mare cu aproximativ 65%, comparativ cu 2008.

Cu 602.000 de vehicule in regim de leasing operational si 688.000 de vehicule administrate la sfarsitul anului 2008, Arval este parte a BNP Paribas Group, liderul european al serviciilor bancare si unul dintre primele 6 cele mai solide grupuri bancare la nivel international, potrivit Standard&Poor’s.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri