Consiliul Concurentei a constatat incalcarea Legii Concurentei de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), prin interzicerea construirii de noi benzinarii in zona I, centrala, a Capitalei si a dispus eliminarea acestei interdictii.

Inderdictia trebuie ridicata in termen de 60 de zile de la data la care a fost comunicata decizia de constatare.

Consiliul Concurentei a finalizat investigatia declansata in 2006 si a constatat ca Hotararea CGMB nr. 195/2004, prin care s-a aprobat Regulamentul – Regimul de amplasare a statiilor de distributie a carburantilor pentru alimentarea autovehiculelor in Municipiul Bucuresti, reprezinta o interventie a autoritatii administratiei publice pe piata ce are ca efect restrangerea concurentei.

“Hotararea Consiliului General de a interzice construirea unor noi benzinarii in anumite zone din Bucuresti constituie o bariera la intrarea pe piata comercializarii cu amanuntul de carburanti. In acest fel, in aceste zone vor fi mai putini operatori, consumatorul beneficiind de o oferta redusa de produse si servicii”, a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Autoritatea a solicitat, de asemenea, interventia institutiei prefectului, in calitate de reprezentant al Guvernului, pentru asigurarea respectarii deciziei Consiliului Concurentei si a mentinerii conditiilor unui mediu concurential normal in domeniul comercializarii cu amanuntul de carburanti din Municipiul Bucuresti.

Potrivit prevederilor art. 9 alin. (1) din Legea concurentei, sunt interzise orice actiuni ale organelor administratiei publice centrale sau locale, avand ca obiect sau putand avea ca efect restrangerea, impiedicarea sau denaturarea concurentei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Primaria ar investi peste 1 miliard de lei in sistemul de termoficare