Consiliul Concurentei a constatat incalcarea Legii Concurentei de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), prin interzicerea construirii de noi benzinarii in zona I, centrala, a Capitalei si a dispus eliminarea acestei interdictii.
Inderdictia trebuie ridicata in termen de 60 de zile de la data la care a fost comunicata decizia de constatare.

Consiliul Concurentei a finalizat investigatia declansata in 2006 si a constatat ca Hotararea CGMB nr. 195/2004, prin care s-a aprobat Regulamentul – Regimul de amplasare a statiilor de distributie a carburantilor pentru alimentarea autovehiculelor in Municipiul Bucuresti, reprezinta o interventie a autoritatii administratiei publice pe piata ce are ca efect restrangerea concurentei.

“Hotararea Consiliului General de a interzice construirea unor noi benzinarii in anumite zone din Bucuresti constituie o bariera la intrarea pe piata comercializarii cu amanuntul de carburanti. In acest fel, in aceste zone vor fi mai putini operatori, consumatorul beneficiind de o oferta redusa de produse si servicii”, a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Autoritatea a solicitat, de asemenea, interventia institutiei prefectului, in calitate de reprezentant al Guvernului, pentru asigurarea respectarii deciziei Consiliului Concurentei si a mentinerii conditiilor unui mediu concurential normal in domeniul comercializarii cu amanuntul de carburanti din Municipiul Bucuresti.

Potrivit prevederilor art. 9 alin. (1) din Legea concurentei, sunt interzise orice actiuni ale organelor administratiei publice centrale sau locale, avand ca obiect sau putand avea ca efect restrangerea, impiedicarea sau denaturarea concurentei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri