Michelin, al doilea cel mai mare producator mondial de anvelope, a semnat doua contracte pe zece ani cu companiile aeriene Air France si KLM.
In total, anvelopele Michelin vor fi montate pe 425 de aeronave operate atat de catre Air France-KLM Group, cat si de alte companii aeriene pentru care Air France si KLM vor presta servicii de intretinere.

Aeronavele sunt 37 de Boeing B777-300 ERS, 66 Boeing B737-NGs, 145 si trei A320 Airbus A380s.

Aceste contracte sunt facturate pe o baza per-aterizare. Solutia Michelin a jucat un rol decisiv in semnarea acestui acord pe termen lung.

Pentru a-si asigura pozitia de lider tehnologic, Michelin investeste aproape 500 de milioane de euro pe an in centrele de cercetare.

Michelin este prezent in Romania din 2001 si detine uzine - Anvelope Floresti (anvelope pentru autoturisme si camionete), Anvelope Zalau (anvelope de camion si industriale) si Cord Zalau (cord metalic, componenta pentru realizarea carcaselor de anvelope).

Michelin este prezent in 170 de tari, are 129.000 de angajati si coordoneaza 71 de unitati de productie in 19 tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri